Erdoğan Duyurdu!

Erdoğan Duyurdu!

01 Şubat 2021 - 16:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar, kabine toplantısına Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsüyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti
https://twitter.com/RTErdogan


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar, kabine toplantısına Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsüyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan yaptığı açıklamada,"Kabine toplantımıza, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsü Atak Electric ile gidiyoruz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise açıklamasında "Sn. Cumhurbaşkanımızın tanıttığı bu araç bir test aracı değil... Ön gösterim aracı da değil... Seri üretim hattından çıkarak satışı gerçekleşen, Türk Mühendisleri Tarafından Geliştirilen Dünyanın İlk Seri Üretim 4. Seviye Sürücüsüz Elektrikli Otobüsü" ifadelerini kullandı.


TEK ŞARJ İLE 300 KM YOL GİDEBİLİYOR

Karsan'ın Otonom Atak Electric modeli, Avrupa'nın ilk Seviye 4 otonom özelliklerine sahip otobüsü olması ile öne çıkıyor. 8 metre sınıfındaki yüzde 100 elektrikli toplu taşıma aracı, bir başka Türk şirket ADASTEC ile yapılan işbirliği ile geliştirildi.

ADASTEC tarafından geliştirilen Seviye 4 otonom yazılımlarının, Atak Electric'in elektrik-elektronik mimarisine ve elektrikli araç yazılımlarına entegre edildiği belirtildi.


Otonom Atak Electric, gücünü BMW tarafından geliştirilen 220 kWh kapasiteli bataryalardan alıyor ve 230 kW güce ulaşarak 2 bin 500 Nm tork üretebiliyor.

8.3 metrelik uzunluğa sahip Atak Electric, 52 kişinin üzerinde yolcu kapasitesi ve tek şarj ile 300 km'lik menzil sunabiliyor. Araç, 2.5 saatte hızlı şarj olabiliyor.

Seviye 4 otonom sürüş, sürücü yardımı olmadan dinamik sürüş gerekliliklerinin tümünün otomatik bir sürüş sistemi tarafından yapılması olarak tanımlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x