Erdoğan Müjdeyi Verdi!

Erdoğan Müjdeyi Verdi!

16 Şubat 2019 - 16:04

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne'de halka seslendi

"Halkalı-Kapıkule hızlı treni için alt yapı hazırlıklarımızı tamamladık. Seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya düşecek" diyen Erdoğan,'Kanal Edirne' projesini de hayata geçirileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Trakya'da keşfedilen doğal gazın ekonomiye 5 milyar lira katkı sağlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Edirne'de düzenlediği mitingde konuştu. Kente yapılan yatırımları anlatan ve yeni müjdeler veren Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Çok çalışarak Edirne ve ilçelerini artık, Fatih Sultan Mehmet'e layık olanların yönetmesi lazım. İstanbul'u fetheden o güzel kumandan o kutlu yürüyüşü nereden başlattı? Buradan başlattı. O yüzden Edirne başka... Bu milletin şanlı tarihine ayna tutan Edirne, bu milletin göz bebeğidir.

31 Mart'a hazır mıyız? İnanıyor muyuz? Öyleyse üstünüz. Yeni nesillere Edirne'de doğmak arzusu kazandırmak için çok çalıştık. İnşallah önümüzdeki dönemde 'memleket işi gönül işi' diyerek Edirne'nin önünde yeni bir ufuk açıyoruz.

TÜRKİYE'DE SOSYAL DEVLET İLKESİNİ EN BAŞARILI AK PARTİ UYGULAMIŞTIR
 
Türkiye'de sosyal devlet ilkesini en yaygın, en başarılı şekilde uygulayan AK Parti olmuştur. Son 17 yıldır Edirne'ye 15 katrilyonluk yatırım. Eğitimde 889'luk yeni derslik ilan ettik. Gençlerimizle beraber ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı her zaman gözettik. Edirne'de ihtiyaç sahiplerimize 757 milyon liralık bir kaynak ayırdık.
 
"HIZLI TREN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"
 
Edirne'ye 2002 yılına kadar 70 km bölünmüş yol yapıldı biz buna 16 yılda 189 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Edirne il sınırları içerisindeki demir yollarını yeniledik. Halkalı-Kapıkule hızlı trenle ilgili çalışmalarımız sürüyor.
 

"KANAL EDİRNE PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"
 
Dün gece 3 saat ortak yayında milletime seslendim. Bize düşen anlatmak, oy vermek vatandaşımın kendi takdiri; demokrasi bu. Biz yapmaya, anlatmaya devam edeceğiz. Ama bu alanda bulunan 15 bin kişi de anlatacak. 
 
Edirne'nin içme suyu problemini biz çözdük. Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne projesini hayata geçiriyoruz. Edirneli çiftçilerimize 2,6 katrilyon lira tutarın destek verdik. Bu yıl içinde Enez ve Lalapaşa'yı da doğalgaza kavuşturuyoruz. Edirne'de bir teknopark kurduk. Edirne'deki iş insanlarımıza, girişimcilerimize 1,7 katrilyon yatırım teşviki verdik. 
 
Bu oran şimdi ne oldu biliyor musunuz? Yüzde 60'ı buldu. Sadece 2018'de devreye aldığımız kurulu gücün yüzde 93 yerli ve yenilenebilir durumdadır. Size bir müjde vereyim mi? Geçtiğimiz hafta Trakya'da mevcut doğalgaz üretimimizi iki katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik. Bu rakam nedir biliyor musunuz? 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Hadi bunu bir yerde söyle be... "Bu hükümete teşekkür ediyorum, bu kadar doğalgaz buldular" de. Ama söyleyemez. O sadece yalan üretir.
 
"BATIDA CAMİİLERİMİZİ BOMBALIYORLAR"

 
Mesela dini azınlıklar bizim dönemimizde haklarını en geniş şekilde kullanabilmiştir. Onlara gayrimenkullerini biz iade ettik ya. Onlar batıda anyı şeyleri bize karşı yapmadılar. Tam aksine, batıda camilerimiz bombalanıyor, yakılıyor. Almanya'da Batı Trakya'da aynı şey...
 
Sayın Çipras ile görüştüğümde aynı şeyi söyledim. Dedim ki, bak bizlerden bir şeyler istiyorsunuz, ruhban okulunu istiyorsunuz. Ben de dedim ki, Fethiye Camii'ni açalım... "Camiyi açıyoruz" dediler. Minaresi niye yok? Kızlarım, kilise çan kulesi olmadan olur mu? Biz diyoruz ki çan kulesiyle mi yapacaksın? Gel yap. Ama bizim camimizin de mütemmim cüzü nedir? Şu semaya yükselen minarelerdir. Ya işte diyor "muhalefet beni eleştiriyor" Ya biz siyasetçiyiz, kendimize güveneceğiz. İstedikleri kadar eleştirsinler. Batı Trakya'da Türk ismine dahi tahammül edemiyorsunuz; Türk, Türk... Ama bizim böyle bir derdimiz yok, istediğin yerde Rum ismini kullan.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x