Erdoğan Müjdeyi Verdi!

Erdoğan Müjdeyi Verdi!

03 Ekim 2020 - 15:06 - Güncelleme: 03 Ekim 2020 - 15:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reyhanlı Barajı, Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ve Hatay İçme Suyu Arıtma Tesisi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Göçmen kuşların güzergahında bulunan baraj bölgesinde ülkemizin en önemli kuş cennetlerinden birini oluşturuyoruz.

Reyhanlı Barajı sayesinde artık Amik Ovası’nda sel felaketlerinin de önüne geçilmiş olacak. Amik Ovası bereketiyle sembolleşen bir yer haline dönüşecektir.

Ülkemizin en uzun regülatörü de bu projenin önemli bir parçasıdır, Suriye sınırımıza yakın bir yerde 1977 yılında işletmeye alınan Tahtakale Barajı’nın gövdesini yükselterek depolama hacmini 2 kat arttırdık. Bu projenin ülkemize yıllık ekonomik faydası 350 milyon lira, enerji üretimindeki katkısı da 80 milyon liradır.

Kapasite artışıyla birlikte 31 bin kişiye ilave istihdam sağlanacaktır. Toplam sulama alanı büyüklüğü 1 milyon 50 bin dekarı buluyor. Sulama projesinin ilk kısmını yatırım programına aldık, en kısa sürede inşasına da başlayacağız.

Taşkınların önüne geçilmesine de bu kapasite artışı fayda sağlayacaktır.

Suriye’den Libya’ya, Doğu Akdeniz’den Kafkasya’ya kadar mazlumların yanında yer alıyoruz ve kendi geleceğimizi de şekillendiriyoruz.

Suriye güven içinde olmadan Türkiye’nin de güven içinde olmayacağını biliyoruz.

Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu yıkarken Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını da gösterdik. Tıpkı Balkanlar’da tıpkı Akdeniz’de olduğu gibi bu uzun güney sınırımızda da istikrar sağlanana kadar sahada aktif bir şekilde yer almayı sürdüreceğiz.

Suriye ya bize söz verildiği gibi terör örgütlerinden temizlenir ya da biz kendimiz gider bunu temizleriz.

Türkiye’nin en büyük zenginliklerinden ve gücünden biri de farklı köken, inanç sahibi vatandaşlarını aynı çatı altında ortak hedefler doğrultusunda birleştirebilme başarısıdır. Siyasi ve sosyal gerilimlerin ülkemize ağır maliyetleri olmuştur.

Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için omuz omuza mücadele eden bir ecdadın mirasçısı olarak inşallah daha çok başarılara birlikte koşacağız. Amacımız ülkemizi her alanda dünyanın en güçlü devletleri seviyesine çıkarmaktır. Hayata geçirmeye çalıştığımız bu hedeflere canı gönülden katılmayan destek vermeyen kimse olamaz diye düşünüyoruz ama maalesef ülkemizde kendi halkına husumeti kendisine ana gaye haline getirmiş bir kesim var. Bembeyaz bir örtünün üzerindeki küçük kara nokta mesafesindeki bu kesimler az olmalarına rağmen rahatsızlık vermektedirler, bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak rahatsız da olsak herkesi kucaklamanın görevimiz olduğunu biliyoruz. Ancak milli meselelerde adeta düşmanın beşinci kolu gibi faaliyet gösteren bu kesimler kucaklanmak istemediklerini açıkça göstermektedirler.

Rahatsızlıklarını açıkça dile getiremedikleri için her şeye çamur atarak sinsice saldırıyorlar, hiç kimse kusura bakmasın bu ülke ve bu millete husumet besleyenleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x