Erdoğan Partisinin Grup Toplantısında Konuştu!

Erdoğan Partisinin Grup Toplantısında Konuştu!

19 Kasım 2019 - 13:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "S-400 konusunda çözüm yolları aranması konusunda Trump ile mutabık kaldık. Trump'a ülkemizin S-400 sisteminden vazgeçmesinin söz konusu olamayacağını söyledim" dedi

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:


Gece geç saatlere kadar yasama faaliyetlerine katılan milletvekillerine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Yeni yönetim sisteminde güçler ayrılığının keskinleştirilmesi milletvekillerimizin üzerindeki yükü artırdı. Kanun tekliflerinin en mükemmel şekilde hazırlanması ve yasalaştırılması sürecinde milletvekillerimizden çok daha fazla gayret bekliyoruz. Aynı şekilde milletvekillerimizin seçim bölgelerini kesinlikle ihmal etmemeleri gerekiyor. Bundan böyle milletvekillerimiz her haftanın üç günü bölgesine gidecek, bölgesinin tüm ilçelerinde, mahallelerinde, köylerinde oradaki vatandaşlarımızla görüşecek. AK Parti milletvekili olmak sadece salı, çarşamba, perşembe Ankara'ya gelmek değildir. Vekillerimizin Ankara'daki çalışmaları kendi illerine de aktarmaları gerekir.


ABD ZİYARETİ


Bildiğiniz gibi geçen hafta Başkan Trump'ın davetiyle ABD'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Amacımız bu zor dönemi her iki ülke için de en makul sürdürülebilir şekilde geçirmektir. Yaptığımız görüşmelerde aramızdaki birçok meseleye kökten bir çözüm getiremedik ama bu meselelerin ilişkilerimizi esir almasına da izin vermediğimizi tüm dünyaya gösterdik. Sistemin ve siyasetin tüm baskılarına rağmen Başkan Trump, Türkiye-Amerika ilişkileri konusunda insiyatif kullanmaktadır. Öncelikle 100 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmayı Başkan Trump ile karşılıklı teyit ettik. S-400 konusunda çözüm yolları aranması konusunda Trump ile mutabık kaldık. Trump'a ülkemizin S-400 sisteminden vazgeçmesinin söz konusu olamayacağını, aşırı ısrarın Türkiye'nin egemenlik haklarına tecavüz anlamına geleceğini söyledim. Azil sürecinin Başkan Trump'ı temkinli davranmaya yönelttiği açıktır. F-35 meselesindeki mevcut uzlaşmaz tavır sürerse Türkiye'nin orta vadeli ihtiyaçlarını karşılamak için başka arayışlara girmek zorunda kalacağını da ayrıca söyledik.


"BİZ BU KUŞATMAYI BOZDUK"


ABD tarafından düzenlenen operasyonda öldürülen Bağdadi'nin eşi ve kardeşi ülkemiz tarafından yakalandı. Bunlardan çok ciddi istihbarat elde ettik. Hem ABD'nin hem Rusya'nın vardığımız mutabakatlar çerçevesinde bölgeyi teröristlerden tamamen arındıramadığı açıktır. Bakıyorsunuz Mazlum Kobani diyorlar. Ne Mazlum Kobani'si? Bu bir terör örgütünün başıdır, ülkemizde yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan bir katildir. Bölücü terör örgütünü, DEAŞ'a karşı savaşan bir yapı gibi göstermek için çırpınanlar bugün aynı örgütün sivil katliamlarını örtmeye çalışıyor. Mesele sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturarak ülkemizi güneyden kuşatma gayretidir. Biz bu kuşatmayı bozduk. ABD'nin terör örgütü ile Suriye'de girdiği angajmanın bir anda bitmeyeceğinin ne yazık ki farkındayız. Türkiye'yi haklı davasından tehditle, yalan yanlış argümanlarla döndüremeyeceklerini anlamaya başladılar. 


Dışarıdan gelen her türlü saldırıya karşı biz milletimizin hakkını, hukukunu, menfaatini savunuruz. Üzüntü verici olan içimizdeki bazı kişilerin Türkiye düşmanlarıyla yan yana durmasıdır. Ana muhalefetin başındaki zat, Suriye Milli Ordusunu (SMO) 'terör örgütü' olarak tanımlıyor. SMO, orada niye var? SMO, orada ülkemizi taciz eden, ülkemize saldırıda bulunanlara karşı hem kendi topraklarını savunan hem de Mehmetçiğimizle beraber bu mücadeleyi sürdüren oradaki yiğitler, mücahitlerdir. 


AK Parti döneminde istihdam 9 milyon artmasına rağmen işsizlik oranımız yüzde 14 seviyesinde. Mesele iş gücüne katılım oranının yükselmiş olması. Bizim çıkardığımız ders ülkemizi daha da büyütmektir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x