Esad’a Çirkin Teklif!

Esad'a Çirkin Teklif!

22 Aralık 2018 - 12:50

Amerika'nın, Suriye'nin kuzeyinden çekileceğini açıklamasının ardından PYD/PKK Sözcüsü Cihan Ahmad, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bir teklifte bulundu. Ahmad, Münbiç'e özerklik verilmesi halinde kenti, Suriye hükümetine devredebileceklerini açıkladı

Suriye'nin kuzeyinden Amerika'nın çekileceğini açıklamasının ardından panik yaşayan terör örgütünün uzantısı PKK/PYD'nin Sözcüsü Cihan Ahmad, Rus basın yayın organı Sputnik'e açıklamalarda bulundu. Suriye rejiminin özerklik vermesi durumunda Münbiç'i Esad'a teslim edebileceklerini söyleyen Ahmad, Münbiç'te Suriye bayrağı dalgalanıp dalgalanmayacağına ilişkin soruya ise "Biz, Suriye'nin bir parçasıyız ve ayrılma çağrısı yapmıyoruz ancak özgür Suriye'nin içinde özerklik anlaşması yapmak istiyoruz" yanıtını verdi.

"KİMİN BAYRAĞI ALTINDA OLDUĞUMUZ ÖNEMLİ DEĞİL"

Merkeziyetçi Suriye'de demokrasi yoluyla çıkarlarının gözetilmesi gerektiğini düşündüklerini belirten Ahmad, "Parçalanma aşamasında olan bir ülkede yer almak istemiyoruz. Biz, bu bölgede özerklik istiyoruz ve kimin bayrağı altında olduğumuz önemli değil" dedi. Amaçlarının bölgeyi korumak olduğunu idda eden Ahmad, Suriye hükümetiyle yapılan bazı görüşmelerde sorunlar çıktığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x