Esed Güçleri Münbiç’e Girdi!

Esed Güçleri Münbiç'e Girdi!

25 Aralık 2018 - 17:00

Beşşar Esed rejimi güçleri, terör örgütü YPG/PKK ile koordinasyon içerisinde Münbiç'in batısında yer alan Arimah beldesine askeri unsurlarını soktu


Edinilen bilgiye göre rejim güçlerini taşıyan 40 pikap, 2 tank, malzeme kamyonları ve zırhlı personel taşıyıcılar, ilçenin güneyinden giriş yaptı. 

YPG/PKK kontrolü rejim güçlerine bıraktı

Terör örgütü YPG/PKK elebaşlarıyla kısa bir toplantı yapan rejim güçlerinin konvoyu, görüşmenin ardından ilçenin batı kırsalında yer alan Arimah beldesine yöneldi. 

"Daha öncede terör örgütü YPG ve Esed rejimi arasında görüşmeler olmuştu. Fakat bu görüşmelerin içeriği YPG'nin silah bırakmasını içeriyordu. Bu açıdan Esed güçlerinin bölgeye gelmesi önemli.

ABD'nin Suriye'den çıkma kararının ardından terör örgütü YPG, Esed rejimi güçlerini bölgeye davet etti. Terör örgütünün bölgeyi Esed rejimine bırakma fakat yönetiminin kendilerinde kalması yönünde bir teklifi vardıı. Bugün yaşanan gelişmeler Terör örgütü ve Esed'in anlaştığının bir göstergesi diyebiliriz.

Bu yaşananların ardından burada çok sıcak gelişmeler yaşandı. Rejim güçlerinin bölgeye girmesinin ardından ÖSO ve TSK'nın sevkiyatlarının hızlandığı bilgisini aldığımızı söyleyebiliriz.

Biz şu anda ÖSO ve terör örgütü YPG hatlarının karşı karşıya olduğu bölgedeyiz. Arimah'ta bu bölgenin 7 km ilerisinde bulunuyor. Arimah, Münbiç'e giden ana yolun üzerinde yer almasından dolayı çok önemli bir noktada bulunuyor."

ABD'nin yakın zamanda askerlini çekmesi bekleniyor

Münbiç'in diğer bölgelerinde YPG/PKK işgali sürerken, ABD'nin yakın zamanda ilçedeki askerlerini çekmesi bekleniyor. 

ABD askerleri, Münbiç ilçe merkezi ve kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı bölgesiyle cephe hattı durumundaki Sacu çayı kıyısında konuşlanmış durumda.

Arimah beldesi, Münbiç'in batısıyla Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi arasında bulunan cephe hattında yer alıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x