Evlilik Masraflarını En Aza İndirecek Tavsiyeler...

Evlilik Masraflarını En Aza İndirecek Tavsiyeler...

Hayatınızı sevdiğiniz insanla birleştirdikten sonra yıllarca düğün borçlarını ödemek istemiyorsanız, bu önerilere kulak verin.

26 Şubat 2018 - 18:50


Hayatınızı sevdiğiniz insanla birleştirdikten sonra yıllarca düğün borçlarını ödemek istemiyorsanız, bu önerilere kulak verin.

Evlilik sürecinde çiftler her şeyin hayallerindeki gibi eksiksiz ve mükemmel olması için çabalar, bu uğurda bütçelerini fazlasıyla zorlarlar.

Ancak düğün ve balayı bittikten sonra önlerinde dağ gibi olmuş borçları görünce, hayaller yerini acı gerçeklere bırakır. Bu tabloyla karşılaşmamak ve hem kendinizi hem de ailelerinizi zor duruma sokmamak için evlilik sürecince adımlarınızı dikkatli atmanız gerekiyor.
Bütçenizi ve giderleri kalem kalem hesaplayın

Kendinize bir defter hazırlayıp tüm ihtiyaçlarınızı önem sırasına göre tek tek yazın. Sonrasında ayırabileceğiniz maksimum bütçeyi belirleyin ve onun dışına çıkmamaya çalışın. Eğer kredi kullanacaksanız, geri ödemede sıkıntı yaşamayacağınız bir miktar olmasına dikkat edin.
Düğün öncesi törenleri abartmayın

Evliliğin ilk adımları olan kız isteme, söz, nişan gibi törenleri evde ve aile arasında gerçekleştirerek hem daha sıcak bir ortam yaratabilir hem de masrafları epey azaltabilirsiniz. Bunlara ayıracağınız bütçeyi ev eşyaları ve dekorasyon gibi ihtiyaçlar için kullanabilirsiniz.
Lüks bir düğün yerine nikah sonrası eğlence

Otellerin balo salonundaki göz kamaştıran düğünler, neredeyse lüks bir araba fiyatına mal olurken; nikah sonrasında aileniz ve arkadaşlarınızla müzikli bir mekana eğlenmeye gitmek bütçenizi çok sarsmayacaktır. Hatta gecenin sonunda hesabı konuklarınızla paylaşarak durumu daha avantajlı bir hale getirebilirsiniz.
Balayı için yurtiçi destinasyonları değerlendirin

Evlendikten sonra eşinizle çıkacağınız ilk tatil olan balayı, düğün kadar özel ve önemlidir. Balayı hayalleri de Maldivler, Bali, Phuket gibi destinasyonlar üzerine kurulur ancak iş gerçeklere gelince bütçeler çok zorlanabilir. Bunun yerine Ege ve Akdeniz kıyılarında bu destinasyonların yerli muadillerini bulabileceğinizi unutmayın.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x