EVLİLİK PROGRAMLARI İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA!

EVLİLİK PROGRAMLARI İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA!

EVLİLİK PROGRAMLARI İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA!

14 Aralık 2017 - 10:03 - Güncelleme: 14 Aralık 2017 - 11:19

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Şu anda evlendirme programı yok, diğer programlarla ilgili de yakın takip sürüyor. Sadece internet ortamında, internet televizyonlarında bu evlilik programlarının sürdürüldüğüne dair bir bilgi var, onunla ilgili de hukuki bir boşluk var, onun üzerinde de çalışmayı yapıyoruz" dedi.
Başbakan yardımcıları Fikri Işık ve Hakan Çavuşoğlu, TBMM Genel  Kurulunda, kendilerine bağlı kuruluşların 2018 yılı bütçelerinin görüşmeleri  sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.  Bakan Işık evlendirme programları ile ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: "RTÜK bu konuda çok ciddi, kararlı bir duruş sergiledi ve bunun  sonucunda şu anda evlendirme programı yok, diğer programlarla ilgili de yakın  takip sürüyor. Sadece internet ortamında, internet televizyonlarında bu evlilik  programlarının sürdürüldüğüne dair bir bilgi var, onunla ilgili de hukuki bir  boşluk var, onun üzerinde de çalışmayı yapıyoruz." Yerel medyaya destek verdiklerini vurgulayan Işık, yüzde 3 olan reklam  gelirinin payını yüzde 1,5'e düşürdüklerini, TÜRKSAT'ın da yerel televizyonların  uydu kirasıyla ilgili bir teknik çalışma yaptığını aktardı.

KKTC'YE 3,5 MİLYAR YARDIM YAPILACAK 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da  bir soru üzerine "2016-2018 dönemi için Kuzey  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne taahhüt edilen yardım tutarı 3,5 milyar lira, an  itibarıyla aktarılan yardım tutarı 1,7 milyar lira." açıklamasında bulundu.Kuveyt Türk'te, Vakıflar Genel Müdürlüğünün yüzde 18,40 oranında bir  hissesinin bulunduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Ortak oraya yani ve bu nedenle,  sembolik de olsa küçük bir kısmını Kuveyt Türk'te, Vakıflar Genel Müdürlüğü bu  hissesinde mütevellit olarak değerlendirmek arzusunda. Diğer mevduatından tutun  da gelirlerini, parasını kamu bankalarında değerlendiriyor." açıklamasında  bulundu.Yerel medyanın ayakta kalmasını sağlayan en önemli gelirin ilan  gelirleri olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Basın İlan Kurumunun, desteğini  sürdürmeye bundan sonraki süreçte de devam edeceğini söyledi.  Konuşmaların ardından, Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve  Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk  İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba  Topluluklar Başkanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Radyo ve  Televizyon Üst Kurulu, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk  Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve  Kişisel Verileri Koruma Kurumunun, 2018 yılı bütçeleri kabul edildi.   

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x