Faiz Kararı Sonrası Dolarda Son Durum!

Faiz Kararı Sonrası Dolarda Son Durum!

15 Nisan 2021 - 14:59

Merkez Bankası'nın PPK toplantısının ardından kritik faiz kararını açıklayacağı güne dolar kuru 8.08 seviyesinden başladı. Merkez Bankası kararı sonraısnda faizleri sabit bırakmasına rağmen faiz indirimlerine hazırlık olabilecek metin değişikliği adımıyla 8.15'i gördü


 
Merkez Bankası'nın PPK toplantısının ardından kritik faiz kararını açıklayacağı güne dolar kuru 8.08 seviyesinden güne başladı.

Bugün piyasalarda saat 14:00'da açıklanacak faiz kararı bekleniyor. Başkan Şahap Kavcıoğlu'nun ilk kez başkanlık edeceği PPK'nın faizleri yüzde 19'da bırakması bekleniyor. Ancak PPK karar metnindeki yönlendirmeler ve mesajlar kuru yönlendirmede etkili olduğu için dikkatle izlenecek. 


 
Şahap Kavcıoğlu'nun atanmasının ardından faizlerin indirileceği beklentileriyle yeniden sert yükselişe geçen dolar kuru, Başkan Şahap Kavcıoğlu'nun vaktinden önce PPK toplantısı yapılmayacağını ve enflasyonun mevcut seviyesinin sıkı para duruşunu gerektirdiğini açıklamasının ardından endişelerin yatışmasıyla sakinlemişti. Mevcut politikası faizi yüzde 19'da... 

Dolar küresel para birimleri karşısında değer kaybediyor. Açıklanan ABD enflasyon rakamlarının "enflasyonun sert yükseleceği" endişelerine yol açmaması nedeniyle ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 1.62'ye geriledi. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi de son 1 ayın en düşük seviyesine geriledi. 

Euro ise bugüne 9,6838 seviyesinden başladı.

 

SAAT 14:15 - MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI SONRASI DOLAR YÜKSELDİ

Merkez Bankası beklentilere paralel olarak faizleri yüzde 19'da sabit bıraktı. Ancak bir önceki PPK toplantısının karar metninde yer alan "gerekmesi durumunda ilave parasal sıkılaşma yapılacaktır" ifadesini çıkardı. Bu ifadenin yeni karar metninde yer almaması faiz indirimlerine hazırlık mesajı olarak algılanıyor. Bu adım bugün 8.01 seviyelerine kadar gerileyen dolar/TL kurunu 8.15'e kadar yüksetti. Dolar şu sıralarda yüzde 0.96 yükselişle 8.15'ten işlem görüyor. 

Euro ise 9.74 seviyesine kadar yükseldi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x