"Faizler Daha da Düşecek"

"Faizler Daha da Düşecek"

15 Şubat 2019 - 17:39

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İzmir'de 'Adım Adım Ekonomi' programında açıklamalarda bulunuyor

İşte Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları:

Geçmişi iyi bilerek, dünden gerekli dersleri alarak, bugünü doğru okuyarak Türkiye'nin geleceğine emin adımlarla yürüyoruz. Ülkemizde sürdürülebilir kapsayıcı bir büyümenin sağlam bir şekilde ilerleyebilmesi için daha katma değerli bir ekonomiye geçiş ve küresel değer zincirinde daha yukarılara çıkmak için var gücümüzle çabalıyoruz.

FAİZLER DAHA DA DÜŞECEK
Son 6 ayda Türkiye zor bir dönemden geçti. Finansal saldırılar karşısında ciddi sınav veren Türkiye ekonomisi, 2018 Ağustos ayında yaşadığı süreci de atlatarak dengelenme sürecini başarıyla sürdürmektedir. Ağustos'tan bu yana kurda yüzde 30'a yakın iyileşme yaşandı. Bu faizler iyi ama yeterli değil, daha da düşecek inşallah. Toparlanma hızlı bir şekilde devam ediyor.

KALKINMA VE YATIRIM MÜTHİŞ BİR NOKTAYA GELECEK
Bu yıl kalkınma ve yatırım müthiş bir noktaya gelecek. Exim Bank'ta da çok kısa sürede adım atacağız. Sermaye piyasalarının genişletilmesi, likiditenin gelişmesiyle, kamu bankaları harici sektörümüz daralma yaşadı. Son ihaleler ve iyileşmelerle çok sıkı bir likidite sürecini bankalar başlattı. Ocaktan daha iyi olacak, marttaki daha iyi olacak. Biraz bekleyelim Türkiye nisanda, ağustosta batar diyenlerin gemiden düşüp boğulacağı bir süreç.

TÜRKİYE EKONOMİSİ GÜÇLÜ MERAK ETMEYİN
Esnaflarla programdaydık. Sadece 3 ayda esnafımıza tahsis ettiğimiz limit IMF'ten konuşulan paralar kadar. Biz yüzde 4-5'ten likidite verdik. Türkiye ekonomisi çok güçlü merak etmeyin. Biz sağımıza solumuza bakmadan emin adımlarla ilerliyoruz.

.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x