Fenerbahçe’den Flaş Karar!

Fenerbahçe'den Flaş Karar!

17 Eylül 2019 - 16:22

Fenerbahçe yönetimi, dün akşam deplasmanda oynadıkları Alanyaspor maçında kural hatası olduğu gerekçesi ile Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru kararı aldı

Sarı-Lacivertli yönetim, Avrupa'nın farklı liglerinden alınan görüntüleri de kullanaraktan TFF'ye başvuracak.

ALANYASPOR - FENERBAHÇE MAÇINDA NELER OLDU?
Fenerbahçe'nin Alanyaspor'a 3-1 yenildiği maçta; Papiss Cisse'nin attığı 2. gol büyük tartışma konusu olmuştu.
 

46. dakikada Altay'ın kullandığı autta ceza sahasında topla buluşan Jailson uzaklaştırmakta ağır davrandı. Bakasetas'ın baskısında topu önünde bulan Cisse boş pozisyonda topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.
 

Hakem Halis Özkahya, bu gol sonrasında bir süre VAR ile görüştü ve ardından golü verdi. Bu golde, aut esnasında ceza sahasında Alanyasporlu futbolcuların bulunduğu için kural hatası olup olmadığı gündemi sarstı.

Peki IFAB'ın belirlediği futbol kuralları nasıl?

IFAB'ın geçen aylarda yayınladığı kurallara göre aut atışlarında ceza sahası içerisinde rakip oyuncu bulunmaması gerekiyor.
 

Ancak 'Kale vuruşu hızlı kullanılmış ve rakip oyuncular ceza sahasını terk etme fırsatı bulamamışsa hakem oyunu devam ettirebilir' deniyor.
 

Süper Lig’in 4. hafta kapanış maçında Aytemiz Alanyaspor, 1-0 geriye düştüğü maçta evinde Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Aytemiz Alanyaspor 12 puanla liderliğini sürdürürken Fenerbahçe bu sezonki ilk yenilgisini aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x