Fethullah Gülen’in 3 bin dolarlık gizli videosu

Fethullah Gülen'in 3 bin dolarlık gizli videosu

Gazeteci – Yazar Bülent Erandaç, gazeteci Savaş Süzal'ın 3 bin dolara satın aldığı Fetullah Gülen videosunu köşesine taşıyarak videonun içeriğine yönelik bilgiler verdi.

19 Ocak 2016 - 13:14 - Güncelleme: 20 Ocak 2016 - 12:06

 

Gazeteci  - Yazar Bülent Erandaç FETÖ-PKK başlıklı bugünkü yazısında Gazeteci Savaş Süzal'ın Washington'da gazetecilik yaptığında 3 bin dolar para karşılığında satın aldığı Fethullah Gülen videosunu köşesine taşıdı. Erandaç, söz konusu videoda Gülen'in Türk hukuk sistemine nasıl sızılacağını, adli sistemin, askerin kışlasının nasıl ele geçirileceğini müritlerine devleti nasıl ele geçireceklerini dillendirdiğini yazdı.

Erandaç'ın köşesindeki ilgili bölüm şöyle;

YIL 1990: Savaş Süzal (gazeteci): "Fethullah Gülen Amerika'ya gitmişti. Ben de o tarihlerde, Washington'da gazetecilik yapıyordum. Yerli bir istihbaratçıdan, bu adamlara nasıl ulaşabileceğim konusunda yardım istedim. O yardımcı olamadı, ama bana onlara ulaşabilecek bir Amerikalı gazetecinin telefon numarasını verdi.

Washington'daki, Ulusal Basın Kulübü'nde (National Press Club) buluştuğum gazeteci, hocayı vaaz verirken gösteren, bir video olduğunu ve bana 3 bin dolar karşılığı bu videoyu satabileceklerini söyledi. Parayı verip videoyu aldım.

Fethullah Gülen bu videoda, Türk hukuk sistemine nasıl sızılacağını, adli sistemin, askerin kışlasının nasıl ele geçirileceğini müritlerine devleti nasıl ele geçireceklerini dillendiriyordu. Bu videonun, özellikle İsrail istihbaratına yakın ve ilintili bir gazeteci tarafından temin edilmesi dikkati çekiyordu. Yani, İsrail istihbaratı, müritler arasına girebilmiş ve yakından video çekebilmişti. Ve Gülen,1999 yılında CIA desteğiyle Amerika'ya götürüldü..."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x