Galatasaray Harekete Geçti!

Galatasaray Harekete Geçti!

13 Eylül 2019 - 11:17

Galatasaray Spor Kulübü ile Haziran 2016'da hem Riva hem de Florya arazileri için protokol imzalayan Emlak Konut GYO, yönetimin Florya'daki yükümlülüklerini yerine getirmemesinden kaynaklı Riva ve Florya arazilerini kapsayan protokollerin feshi için harekete geçti

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Riva ve Florya arazileri üzerinden Galatasaray Spor Kulübü ile geçtiğimiz yıllarda yaptığı iş birliğine yönelik sürpriz bir karar aldı.

FESİH SÜRECİ BAŞLADI
Emlak Konut GYO, Beykoz'a bağlı Riva'da bulunan taşınmazlar ile Bakırköy Florya Mahallesindeki taşınmaz üzerinde proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile imzalanan protokollerin feshi için sürecin başlatıldığını açıkladı.

Protokollerin feshine yönelik sürecin, Galatasaray Spor Kulübü'nün Florya'daki yükümlülüklerini yerine getirmemesinde kaynaklandığı iddia edildi.
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.ile Galatasaray Spor Kulübü Demeği arasmda 29.06.2016 tarihinde protokol imzalanmıştı.
YÜZDE 80'İ GALATASARAY'IN OLACAKTI
Riva projesine yönelik yapılan anlaşmaya göre, ihalede ortaya çıkacak şirket payı gelirinin yüzde 80'i Galatasaray'ın, yüzde 20'si de Emlak Konut GYO'nun olacaktı. Bu durumda gelirin yüzde 80'ine denk gelen 761.6 milyon lira kulübün kasasına girecekti.

6 YILDA TAMAMLANMASI BEKLENİYORDU
Riva'daki toplam 1 milyon 84 bin metrekarelik araziye bin 550 villa yapılması planlanırken, projenin 6 yıl içerisinde de tamamlanması hedefleniyordu.

FLORYA PROJESİ
Riva'nın yanı sıra protokolü feshedilmesi için adım atılan Galatasaray'a ait 63 bin 230 metrekarelik Florya arazisinde gerçekleştirilecek projeden de taahhüt edilen 832 milyon 500 bin TL'nin yüzde 28,57'si yani 237 milyon 845 bin TL'si kulübe kalacaktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x