Generallerden Darbe Planı!

Generallerden Darbe Planı!

01 Mayıs 2021 - 14:53

Fransa'nın ardından Almanya'da da darbe tartışması patlak verdi. Binlerce emekli askerin başkent Berlin'de ayaklanma ve darbe planladıkları ortaya çıktı

"Alman halkını koruyacağımıza ant içtik. Halkımızın şimdi bize ihtiyacı var. Bu hükümeti devirmemiz gerekiyor"

Bu sözler, Almanya'da kimliği verilmeyen bir emekli askere ait. Alman basınında çıkan haberlere göre, emekli ve eski askerlerden oluşan 13 bin kişilik bir grup, mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden bir araya geldi. Merkel hükümetinin koronavirüs salgını önlemlerine karşıt olan grup, başkent Berlin'de düzenlenen gösterilere sızıp, darbe yapmayı planladı.


Emekli asker grubunda "Reichbürger" isimli aşırı sağcı grubun üyeleri de bulunuyor. Eski general ve albayların da parçası olduğu grubun içinde aşırı sağcı "Alternative Fur Deustchland" partisi üyeleri de var.

Güvenlik uzmanları, gruptaki yazıları incelemeye aldı. İsmi gizli tutulan üst düzey emekli askerlerin bazı ifadelerini kamuoyuyla paylaştı.

Yazışmalarda "Savaşa gitmiyoruz. Savaşın tam ortasındayız" ve "Başkenti kuşatma çemberi altına alarak sonuna kadar savaşmamız gerekiyor" gibi ifadeler dikkat çekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x