Gerilim Tırmanıyor!

Gerilim Tırmanıyor!

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere Batı dünyasının 'Rusya Ukrayna'yı işgal etmeye hazırlanıyor' iddiası sürerken, NATO'dan Doğu Avrupa'ya askeri yığınak açıklaması geldi.  NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, binlerce askere 'Hazır ol' emri verdiklerini belirtti

24 Ocak 2022 - 16:59

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna sınırına asker kaydırmasını gerekçe göstererek, NATO'nun 'caydırıcılığı artırmak' için Doğu Avrupa'daki askeri gücünü büyütme kararı verdiğini açıkladı.

Binlerce askere 'Hazır ol' emri verdiklerini belirten Stoltenberg, NATO müttefiklerinin daha fazla gemi ve savaş jeti yollayacağını da söyledi. NATO Genel Sekreteri, ek güç gönderen üyelerine teşekkür ederken, "NATO, ittifakın doğu kısmını güçlendirmek yolu da dahil, bütün müttefiklerini korumak ve savunmak için gerekli tüm önlemleri almaya devam edecektir" dedi.


NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, "Müttefikler, Doğu Avrupa'daki NATO konuşlandırmalarına ek gemiler ve savaş uçakları gönderiyor. Bu durum Rusya'nın Ukrayna çevresine askeri yığınağına devam ederken müttefiklerin caydırıcılığını ve savunmasını güçlendiriyor" denildi.

Açıklamaya göre; Danimarka, Baltık Denizi'ne bir fırkateyn, NATO'nun bölgedeki uzun süredir devam eden hava polisliği misyonunu desteklemek için Litvanya'ya 4 F-16 savaş uçağı yerleştirecek.


İspanya, NATO deniz kuvvetlerine destek için savaş gemileri gönderecek ve Bulgaristan'a savaş uçağı konuşlandıracak. Fransa, NATO komutası altında Romanya'ya asker gönderecek. Hollanda, NATO'nun bölgedeki hava polisliği faaliyetlerini desteklemek için Nisan ayından itibaren Bulgaristan'a 2 F-35 savaş uçağı gönderecek.

Açıklamada ayrıca, ABD'nin de İttifak'ın doğusundaki askeri varlığını artırmayı düşündüğünü açıkça belirttiği kaydedildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x