Gözyaşları Sel Oldu!

Gözyaşları Sel Oldu!

03 Kasım 2020 - 12:32

İzmir'de son dakika haberi... Rıza Bey Apartmanı'nda 4 yaşındaki Ayda Gezgin bebek, 91'inci saatte canlı olarak enkaz altından çıkarıldı. Ayda bebeğe ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Muhammet Güven, Ayda'nın sağlık durumuna ilişkin olarak, "Genel olarak problem gözükmüyor. Şuuru açık, konuşabiliyor" dedi

İzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremde yerle bir olan Rıza Bey Apartmanı'nda 91'inci saat mucizesi yaşandı. 4 yaşındaki Ayda Gezgin, enkaz altından sağsalim kurtarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bakanı Tunç Soyer, Twitter hesabından, "Rıza Bey Apartmanı enkazından hepimizi heyecanlandıran haber var. Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı. İnşallah sağ salim çıkarılacak. Umutla bekliyoruz" diye müjdeli haberi açıklamıştı.

Rıza Bey Aparmanı enkazına termal battaniye ve serum gönderilirken, 4 yaşlarında Ayda isimli bir kız çocuğu enkaz altından kurtarıldı.


AYDA, KÖFTE VE AYRAN İSTEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Seferihisar açıklarındaki depremde, 91 saat sonra yaralı olarak kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in ambulansta sağlık çalışanı ile diyaloğuna ilişkin yeni bir görüntü paylaştı. Bakan Koca açıklamasında ise, "Ayda´nın acıyan bir yeri yok. Köfte ve ayran istiyor" dedi.

Öte yandan görüntüde, sağlık görevlisinin "Ne istiyorsun canım" sorusuna Ayda, "Yemek" cevabını verdi. Köfte ve ayran isteyen Ayda'ya sağlık çalışanı, "Şimdi söylüyoruz babana da, babanla beraber gelecek. Amcan da burada" dedi.

SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Muhammet Güven, 4 yaşındaki Ayda'nın sağlık durumu hakkında, "Genel olarak problem gözükmüyor. Şuuru açık, konuşabiliyor. Hayati fonksiyonlarında sorun gözükmüyor. Tetkikleri alındı, takipleri devam ediyor" dedi.

EKİPLER AĞLAYARAK ÇIKARDI

Küçük Ayda'yı enkazdan çıkaran ekipte yer alan İHH Kurtarma ekibi üyesi, "Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazda değilmiş gibi, çok sevindik. Arkadaşlar sesini duydu, elini uzattıklarında hareket eden bir çocuk olduğunu gördüler. AFAD koordinasyonunda kurtardık. Ağlaya ağlaya çıkardık" dedi.


YAŞAM ÜÇGENİ KURTARDI

Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma ekibinde görevli bir çalışan ise, "Çığlık sesi duyduk. Arkadaşlar jenaratörleri durdurdu. Sessizlik oluştu. 'Ben Ayda, iyiyim' dedi. Yaşam üçgenindeydi, çamaşır makinesinin yanındaydı" dedi.

Ayda'nın annesinin yanında, çamaşır makinesinin sağladığı yaşam üçgeniyle kurtarılan Ayda'nın ilk sözleri, "Ben Ayda, iyiyim" dediği öğrenildi. Daha sonra itfaiye ekiplerinin uzattığı eli tutan küçük Ayda'nın "Anne" dediği de duyuldu.

"UYUMUŞ YA DA BAYILMIŞ"

İzmir İtfaiyesi Daire Başkanvekili İsmail Derse, "Annesinin sağlık durumuyla ilgili net bilgi alamadık. Umutlu çalışmalarımız sürüyor. Sanırım orada Ayda uyumuş ya da bayılmış. 2. katta olduğunu tahmin ediyoruz. Anne dizleri kıvrılmış vaziyette yanında buzdolabı ve bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesinin yanında bulduk. Babası gördü, çok metanetliydi." ifadelerini kullandı.


SİYASİLERDEN AYDA MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan: 91 saat sonra Ayda kızımıza canlı olarak ulaşılmasının büyük sevincini yaşıyorum. Alıp vereceğin nefes çok olsun sevgili kızım. Hepimizi ağlattın! Son ana kadar hiçbir candan vazgeçmeyen tüm arama kurtarma çalışanları sağolun, varolun!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 91 saattir durmadan, usanmadan, ilk andaki gayretleriyle çalışan arama kurtarma ekiplerimiz umutları sevince dönüştürmeye devam ediyor. 4 yaşındaki güzeller güzeli Ayda hayata tutundu. Hikmetinden sual olunmaz, şükürler olsun.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Bugün umudun, inancın ve azmin adı Ayda. Hamdolsun.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Hep birlikte mucizelere tanıklık ediyoruz, hep birlikte kocaman bir umuda sımsıkı sarılıyoruz. Bugün de yüreklerimiz, 91 saat sonra kurtarılan 4 yaşındaki Ayda kızımızın müjdesiyle ısındı. Kurtarma ekiplerimiz büyük bir inançla tarih yazıyorlar. Allah’ım sana şükürler olsun.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Dayanışmanın ve umudun çocukları, siz acıların içinden bir ışık gibi yükseldiniz. Gülüşünüzü soldurmamak hepimizin borcudur artık. Hoş geldin Elif kızım, hoş geldin Ayda kızım.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: 91 saat sonraki mucizemizin ismi Ayda. Şükürler olsun.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Allah’a şükürler olsun ki hayata ne güzel gülümsedin...Hoş geldin #Ayda kızım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x