Gümrükçü: “Hizmet kalitemizi artıracağız”

Gümrükçü: “Hizmet kalitemizi artıracağız”

Çiğli Belediyesi, kurumsal hizmet kalitesini ISO 9001:2015 standardına çıkarmak amacıyla Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü tarafından verilen Kalite Yönetim Sistemi Dökümantasyon Eğitimi, Risk Tabanlı Proses Yönetimi ve Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimini tamamladı

24 Aralık 2021 - 19:00

Çiğli Belediyesi’nde Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde sürdürülen kurumsallaşma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nce koordine edilen kalite yönetimi çalışmaları kapsamında tüm müdürlüklerin bünyesinde kalite ekipleri oluşturuldu. Ekipler, TSE Ege Bölge Koordinatörlüğü tarafından verilen Kalite Yönetim Sistemi Dökümantasyon Eğitimi, Risk Tabanlı Proses Yönetimi ve Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimlerini tamamladı. Kalite yönetim çalışmalarının yıl sonuna kadar bitirileceğini ifade eden belediye yetkilileri, 2022 yılında belediye bünyesinde iç tetkiklere başlanacağını açıkladı.

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Standardı Nedir?

Tasarım aşamasından başlayarak, üretim, pazarlama ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm aşamaları kapsayan ve sürekli iyileşmeyi hedefleyen bir kalite yönetim sisteminin kurum ve kuruluşlar açısından zorunlu ihtiyaç halinde geldiği günümüz şartlarında; sistemin iyileştirilmesine yönelik süreçler ile müşteriye ve yürürlükteki yasal ve düzenleyici gerekliliklere uygunluğun güvence altına alınması da dâhil olmak üzere, sistemin etkili bir şekilde uygulanması vasıtasıyla müşteri memnuniyetini artırmayı amaçlamayan bir kalite yönetim standardıdır.

Sistemin işlerliği denetlenecek

Hizmet kalitesini Türk Standartları Enstitüsü’nün ISO 9001:2015 standardına çıkarmayı amaçlayan Çiğli Belediyesi, sistemi kurmakla kalmayıp işlerliğini de denetleyecek. Belediye bünyesinde oluşturulan kalite ekipleri, aldıkları Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi ile sistemin denetlenmesinde kullanılacak tetkikin yönetimi, planlanması, çeşitleri, faydaları, soru listelerinin hazırlanması ile tetkikin sonuçlandırılması ve rapor yazımı süreçlerini de yürütecek.

Başkan Gümrükçü: “Hizmet kalitemizi artıracağız”

Kalite yönetim çalışmalarının hizmet kalitesine olumlu etki edeceğini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ilçemize ve hemşehrilerimize daha iyi hizmet sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda kurum içerisinde birçok reformu hayata geçirdik. Son olarak, Strateji Geliştirme Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar kapsamında müdürlüklerimiz bünyesinde kalite ekipleri oluşturuldu. Bu ekipler, TSE Ege Bölge Koordinatörlüğü’nün verdiği Kalite Yönetim Sistemi Dökümantasyon Eğitimi, Risk Tabanlı Proses Yönetimi ve Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi aldı. 2022 yılıyla birlikte tüm müdürlüklerimizin hizmet kalitesini bu standarda oturtacağız. Mevzubahis Çiğli ise her zaman daha iyisi vardır anlayışıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x