Güzelliğin Sırrı !

Güzelliğin Sırrı !

29 Ağustos 2018 - 14:13

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dudak dolgusu hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için anlattı

Dudak dolgunlaştırma, daha dolgun ve şekilli dudaklara sahip olma imkanı sunan bir estetik işlemidir. Günümüzde, enjekte edilebilir dermal dolgu maddeleri, en yaygın kullanılan dudak dolgunlaştırma yöntemidir.

Dudaklarınıza ve ağzınızın etrafına enjekte edilebilecek birçok dermal dolgu maddesi vardır. Ancak günümüzde en yaygın dolgu maddeleri, hiyalüronik aside benzer maddeler içeren ürünlerdir. Çünkü hyaluronik asit vücutta bulunan doğal bir maddedir. Dudaklarınızdaki hacmi artırmaya yardımcı olur. Bu tip dermal dolgu maddelerine "hiyalüronik asit dolgu maddeleri" denir.

Dudak dolgusu ile neler yapılabilir?
Hyaluronik asit dolguları, ekleyerek dudaklarınızın şekli, yapısı, hacmi ve görünümünü iyileştirebilir. Etkiler genellikle altı ay kadar sürer. Bundan sonra dudaklarınızın hacmini korumak için yeniden enjeksiyon yapılması gerekir.

Hyaluronik asit dolgusunun özellikleri nedir?
Enjekte edildikten sonra dolgudaki jel dudakların dokuları destekler ve şekillendirir. Dudak hacminin kontrolü sağlanabilir. Enjekte edilen madde miktarı kontrol edilebilir, bu yüzden doktorunuz, dudak hacminin ne kadar oluşturulduğu konusunda daha iyi kontrole sahiptir. Kademeli tedavi hızı sağlar. İstenilen sonuçlar elde edilene kadar farklı randevular ile enjeksiyonlar kademeli olarak verilebilir. Dudakların hareketi ile dolgu malzemesi yayılır ve herhangi bir şekilde topaklanma vs. oluşmaz. Daha az morarma riski içerir. Diğer dermal dolgu maddelerine kıyasla daha az morarma ve şişme olabilir. Sonuçlar makul ölçüde uzun ömürlü, ancak kalıcı değildir. Hiyalüronik asit dolgu maddeleri vücutta bulunanlara benzer maddelerden yapıldığından, alerjik reaksiyona neden olma olasılığı yoktur.

Dudak dolgusu nasıl uygulanır?
Enjeksiyonlu dudak dolgunlaştırma teknikleri, doktorunuzun ofisinde hızlı bir şekilde veya hiç kesinti olmadan yapılabilir.  Enjeksiyonlardan önce, rahatsızlığı hafifletmek için bir topikal veya lokal uyuşturma ajanı uygulanabilir. Enjekte edilecek alanları dikkatlice işaretledikten sonra, maddeyi dudaklarınıza enjekte etmek için çok ince iğneler kullanılır.

Enjeksiyondan sonra, rahatsızlığı hafifletmek ve şişmeyi kontrol etmek için buz verilebilir. Ancak tedavi bölgesine sert bir baskı uygulanmamalıdır. Ruj veya diğer dudak ürünleri prosedürden hemen sonra en iyi şekilde kaçınılır. Hemen farkı görebilmeniz gerekir. İyileştikten sonra dudakların doğal olmalı. Hyaluronik asit dolgu maddelerinin yan etkileri geçicidir ve sadece birkaç gün sürmelidir.

Dudak dolgunlaştırmadan önce, hatta genel sağlığınız için sigara içmemelisiniz. Kan sulandırma özelliği olan ilaçlar kullanmamalısınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x