PEDALLAR EPİLEPSİ FARKINDALIĞI İÇİN ÇEVRİLECEK

PEDALLAR EPİLEPSİ FARKINDALIĞI İÇİN ÇEVRİLECEK


PEDALLAR EPİLEPSİ FARKINDALIĞI İÇİN ÇEVRİLECEK

İZMİR'de, yaklaşık 200 bisikletlinin katılımıyla, epilepsi hastalığıyla ilgili farkındalık için 10 kilometre boyunca pedal çevrilecek.
Türkiye'de yaklaşık 800 bin kişide görülen epilepsi, astım, diyabet gibi kronik bir hastalık olmasına rağmen toplum genelinde süregelen yanlış ve eksik bilgiler ön yargılara sebep oluyor. Hastaların günlük hayatlarına devam etmelerini engelleyen bu ön yargıları ortadan kaldırmak amacıyla İzmir'de özel bir etkinlik gerçekleştirilecek. Farklı üniversitelerin yanı sıra bisiklet kulüplerinin katılımı ve Belçika kökenli biyoteknoloji firması UCB Pharma'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek etkinlikte İzmirliler, 22 Nisan günü saat 10.00'da bisikletlerine binecek ve epilepsi farkındalığı için 10 kilometre pedal çevirecek. Üçkuyular Vapur İskelesi önünden başlayacak bisikletliler 10 kilometre devam ederek Gündoğdu Meydanı'nda turlarını tamamlayacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Ege Üniversitesi Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurumları ile İzmir'deki bisiklet kulüplerinin katılımı ve düzenlenecek etkinlik ile epilepsiyi daha geniş kitlelere duyurmak hedefleniyor.
Bisikleti olan her İzmirliyi etkinliğe beklediklerini söyleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Barış Baklan, "Epilepsi, ülkemizde hala sosyal açıdan bir tabu niteliğinde. Farkındalık oluşturmak amacıyla Epilepsiyle Pedal Çevir etkinliğinin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl da büyük ilgi gören bu etkinlik sayesinde epilepsi hastalarının sağlıklı bireyler gibi günlük hayatına devam etmelerine yardımcı olmayı ve onları topluma geri kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.