Son dakika... Paris'te saldırı anı!

Saldırganın ilk fotoğrafı yayınlandı...


Son dakika... Paris'te saldırı anı!

Son dakika... Paris'te saldırı anı! Saldırganın ilk fotoğrafı yayınlandı...

Fransa ve dünya, cumhurbaşkanlığı seçimlerine 58 saat kala yapılan terör saldırısıyla sarsıldı. Terör örgütü IŞİD, ünlü Champs Elysees Bulvarı'nda polislere otomatik silahla ateş açılan saldırıyı üstlenerek teröristin kimliğini duyurdu. Fransız televizyonları, saldırganın 39 yaşında ve Fransa vatandaşı olduğunu izleyicilerine aktardı.

Sosyal medya üzerinden de Fransa’ya saldırıya başlayan terör örgütü, Fransızları kendi ülkelerine karşı saldırıya çağıran yüzlerce video yayınladı.

Saldırı anını gösteren kamera kayıtları ortaya çıktı. Olay yerined çekilen fotoğraflarda ise, onlarca boş mermi kovanı bulunuyor.

Gece boyunca birçok adrese baskın yapan Fransız polisi, saldırıda rol olan ikinci bir kişinin olup olmadığını araştırıyor. Saldırganın daha önce terör soruşturmasından geçtiği ve gizli servis tarafından izlendiği bildiriliyor.

Saldırı dünyaca ünlü bulvarda büyük paniğe yol açtı, görgü tanıkları insanların korkuyla sığınacak bir yer bulmak kaçıştıklarını aktardı. Bölgedeki bir restoran sahibi, "Müşterilerimizi bodruma saklamak zorunda kaldık" diyerek yaşananları anlattı.

Fransa'nın başkenti Paris'in en ünlü bulvarı Champs Elysees'te seçimlere 58 kala gerçekleşen silahlı saldırı, yalnızca ülkeyi değil tüm dünyayı sarstı. Terör örgütü IŞİD'in kendi haber ajansından açıklama yaparak üstlendiği saldırıyı yapan isim Yusuf El Balciki. Örgüt, saldırganı 'Halife'nin askeri' olarak tanıttı.

Counter Extremism Project aldı uluslararası organizasyon, IŞİD'in sosyal medya üzerinden deFransa’ya saldırıya başladığını aktarıyor. Euronews'in sayfalarına taşıdığı bilgiye göre, terör örgütü Fransızları kendi ülkelerine karşı saldırıya çağıran yüzlerce video yayınladı.

Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, gece yaptığı açıklamada saldırganın kimliğinin tespit edildiğini açıkladı. Molins, soruşturmanın selameti için şimdilik saldırganın kimliğinin ilan edilmeyeceğini bildirdi.

Savcı Molins, daha önce terör taramasından geçen saldırgana saldırgana kimin yardım ettiğini araştırdıklarını söyledi.