HDP'Lİ VEKİLE 8 YIL HAPİS!

HDP'Lİ VEKİLE 8 YIL HAPİS!


HDP'Lİ VEKİLE 8 YIL HAPİS!

HDP Hakkari Milletvekili Abdulalh Zeydan, daha önce bozulan dosyasından tekrar 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesince,  8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasının usulden bozulmasının ardından yeniden  yargılanan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'a iki ayrı suçtan 8 yıl 1 ay  15 gün hapis cezası verildi. 

 Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu  sanık Zeydan katılmazken, avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak,  Zeydan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası  yapmak" suçlarından 8,5 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, "suçu ve  suçluyu övmek" suçlamasından da beraatini talep etti.

 Sanık avukatları ise müvekkilleri Zeydan'ın suçsuz olduğunu iddia  ederek tahliyesini istedi. Mahkeme Zeydan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıl,  "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına  çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına, "suç ve suçluyu övmek" ile "2911  sayılı yasaya muhalefet" suçlarından da beraatine karar verdi.

 Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi 14 Temmuz 2017'de Zeydan'ın "silahlı  terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıl, "terör örgütü propagandası yapmak"  suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar vermiş, bu karar  Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesince bozulmuştu.