DUDAK KURULUĞUNA DİKKAT!

Ev yapımı nemlendirici maskeler, kış aylarında dudakları nemlendirmeye yardımcı olabilir. Bal, zeytinyağı, avokado gibi mutfağınızda bulabileceğiniz malzemeleri kullanarak çeşitli nemlendirici dudak maskeleri yapabilirsiniz.


DUDAK KURULUĞUNA DİKKAT!

•Bir kaşık püre haline getirilmiş avokadoya biraz zeytinyağı ekleyin ve dudaklarınıza uygulayın. 15 dakika bekleyin, sonra ılık su kullanarak durulayın. Bunu günde bir kez yapın.

•1 tatlı kaşığı gül suyunu 1 çay kaşığı balla karıştırın. Bu karışımı dudaklarınıza uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Normal suyla yıkayın. Günde bir kez tekrarlayın.

Dudak peelingi

Tıpkı cildiniz gibi, pul pul görüntüden ve matlıktan kurtulmak için dudakların da peelinge ihtiyacı vardır. Peelingten sonra dudaklarınız daha canlı görünür.

Düzenli peeling yapmak, yumuşak ve pembe dudakların sırrıdır. Haftada bir veya iki kez yapmak yeterlidir. Bundan daha fazlası dudaklarınızı kötüleştirebilir ve kızarıklık, tahriş veya acıya neden olabilir.

•1/2 çay kaşığı toz şekerle, macun kıvamına getirmek için yeterli zeytinyağını karıştırın. 

•Pürüzlü veya ölü cildi temizlemek için dairesel hareketler kullanarak macun ile dudaklarınızı ovun 

•Ilık suyla kalan karışımı durulayın. 

•Son olarak dudaklarınızı bir nemlendirici ile nemlendirin. Dudak nemlendiriciniz yoksa hindistancevizi gibi bir yağ da kullanabilirsiniz.

Dudaklarınızı yalamayın

Yalamak, dudaklarınıza zarar verebilecek kötü alışkanlıklardandır. Ağızdaki tükürük dudaklarla temas ettiğinde, hızlı bir şekilde buharlaşır ve nemlendirmek yerine dudakları daha da kurutur.
Sert kış rüzgarlarından korunun

Zorlu kış rüzgarları, ciltte, özellikle yağ bezleri olmadığından kendi nemini sağlayamayan dudaklarda kuruma etkisine sahiptir. Buna ek olarak, güçlü kış rüzgarlarına maruz kalmak, ciltteki yağ veya yağ moleküllerini parçalayabilir ve rüzgâr yanmasına neden olabilir. Bu yağ ya da yağ molekülleri ciltteki nemi korur ve aynı zamanda güneşin mor ötesi ışınlarını filtreler. Böylece, güçlü ve serin kış rüzgarlarına maruz kalınması, cilt kızarıklığına ve tahrişe neden olabilir. 

Sert kış rüzgarlarına karşı yüzünüzü bir fularla örtün. Ayrıca, nemi kaybetmemek için acımasız rüzgarlara çıkmadan önce dudaklarınıza bir nemlendirici uygulayın.

Uyumadan önce dudak bakımı yapın

Kış aylarında, yatmadan önce dudaklarınıza iyi bakmanız çok önemlidir. Yatmadan önce dudaklarınızı ılık suyla iyice yıkayın. Dudakları yumuşak bir bezle kurulayın, ardından bir dudak kremi uygulayın. Dudak nemlendiricisini yatağınızın yakınında tutun ve gece uyandıkça kullanın.