BUNU YAPARAK EVİNİZDEKİ ENERJİYİ ARTIRABİLİRSİNİZ...

İzmir'in ilk profesyonel Feng Shui Danışmanı Mimar Elvan Özyar Coşan, Feng Shui felsefesiyle düzenlenen evlerde enerji akışı sağlanarak olumlu enerjinin tüm hayatımıza etki edeceğini söyledi.


BUNU YAPARAK EVİNİZDEKİ ENERJİYİ ARTIRABİLİRSİNİZ...

Feng Shui İle Enerjinizi Arttırın

İzmir'in ilk profesyonel Feng Shui Danışmanı Mimar Elvan Özyar Coşan, Feng Shui felsefesiyle düzenlenen evlerde enerji akışı sağlanarak olumlu enerjinin tüm hayatımıza etki edeceğini söyledi.
Feng Shui İle Enerjinizi Arttırın Ayna gibi bulunduğu ortamın enerjisini çoğaltan nesnelerin özenli yerleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Coşan, küçük dokunuşların etkisinin büyük olduğunu ifade etti.

Nets Akademi Bayraklı Şubesi'nde düzenlediği seminerde Feng Shui konusunda doğru bilinen yanlışları ve evlerde kolayca uygulanacak yöntemleri anlatan Mimar Elvan Özyar Coşan, "Feng Shui felsefesinin hesaplamadan oluşan bir sistemi var. Bazı mekanlara girince kimi iyi hissederken kimi de rahat hissetmez. Kişiye göre değişen hislerin sebebini Feng Shui ile anlayabiliyoruz. Çinlilere göre Chi olarak adlandırılan enerji, tüm evreni kaplar ve rahat dolaşıp yenilendiği mekanlarda yaşam gücü artar. Enerji haritasıyla eşyaların yeri belirlenmeli ve ayna gibi bulunduğu ortamdaki enerjiyi arttıran nesneler, negatif enerji olmayan yerlere konulmalı" diye konuştu.

KÜÇÜK DOKUNUŞLAR BÜYÜK ETKİLER YARATIR
Yapılacak küçük düzenlemelerle Feng Shui felsefesine uygun şekilde evi dekore etmenin yaşamı olumlu etkileyeceğini söyleyen Coşan, "İnternette var olan Feng Shui ile ilgili bilgiler gerçeği çok yansıtmadığı için genelde yanlış düzenlemeler yapılıyor. Evleri Feng Shui felsefesine uygun düzenlemek isteyenler için birkaç küçük dokunuşun büyük etkiler yaratacağını söyleyebilirim. Örneğin salonlar, evin giriş kapısına yakın olmalı, tercihen güzel bir manzaraya bakmalı. Eğer yemek masası salondaysa, masayı yansıtan bir ayna bereketiartırır. Ancak aynanın enerjiyi arttırdığını düşünerek enerji haritasıyla orada negatif enerji olmadığından emin olmalıyız. Yatak odaları ise girişten uzak olmalı, yatak duvara dayanmalı, ayna ve canlı bitki kesinlikle bulunmamalı" dedi.

ODANIN RENGİ ENERJİYE GÖRE SEÇİLMELİ
Mekanların, insanlarla birleşince anlam kazanacağı düşüncesiyle evin diğer bölümleri için de önerilerde bulunan Coşan, "Mutfak için ilk söyleyeceğim ocağın bereketi temsil etmesi nedeniyle korunaklı bir alanda yer alması. Ateş ve su elementinin yan yana olmaması gerektiği için ocak, evye ve su arasında mesafe olmasına da dikkat edin. Çocuklarımızın odasını genelde cinsiyete göre belirleriz. Ancak önemli olan rengin olumlu olumsuz elementlerine göre boyaya karar verilmeli. Yatak başı duvara yaslanmalı, çalışma masası çalışırken sırtı kapıya gelmeyecek şekilde bir yerde olmalı. Banyolar ise olabildiğince sade olmalı ve kapı girişe bakmamalı" diye konuştu.