2018’in korkutan kehanetleri 500 yıl önce tahmin etmiş!


2018’in korkutan kehanetleri 500 yıl önce tahmin etmiş!

Nostradamus'un 2018 kehanetleri ürküttü

Gelmiş geçmiş en büyük kahin olarak bilinen Nostradamus'un 500 yıl önce tahmin ettiği kehanetler dünyadan yankı uyandırdı.

Aslında bir hekim ve eczacı olan kahin, yeni yıla dair söyledikleriyle yarım asır öncesinden insanlığın 2018 yılında yaşayacaklarına ışık tutmuş.

Nostradamus'un hiç bilinmeyen kehanetleri

 

/ 47

 

Yaşadığı dönemde astrolojiye olan ilgisi ile gök cisimlerini inceleyerek kehanetlerde bulunan Nostradamus, dönemin kralının dahi ilgisini çekmiş.

/ 47

 

Doğru çıkan pek çok kehaneti üzerine saraya davet edilmiş ve onun daimi astroloğu ve danışmanı olarak görev yapmış. Geleceği bilme iddiası ise kilisenin hoşuna gitmediği için ölümünden sonra aforoz edilmiş.

/ 47

 

Pek çok tarihi olayı tahmin ettiğine inanılıyor.

/ 47

 

Nostradamus kitaplarında doğrudan ifadeler yerine sembolizmi kullanmayı tercih eden bir kahin. Yani gelecek ile ilgili açık tespitler yerine onları sadece anlayabilenlerin çözebileceği üstü örtülü ifadelerle açıklamayı tercih ediyor.

/ 47

 

O sebeple Fransız İhtilali'nden, 11 Eylül saldırılarına kadar pek çok önemli tarihi olayı bildiğine inanılan ünlü kahinin yazdıklarını yorumlayabilmek zor.

/ 47

 

Daily Express'in haberine göre Nostradamus 2018 için bu kehanetlerde bulunmuş:

/ 47

 

1. Katolik Kilisesi'nin lideri ölecek.

/ 47

 

2. Terör, senenin en büyük problemi olacak.

/ 47

 

3. Küresel ısınma sebebiyle büyük silahlı çatışmalar yaşanak.

10 / 47

 

4. Çin yeni bir stratejik hamle ile dünyanın yeni süper gücü olacak.

11 / 47

 

5. ABD olduğu düşünülen bir ülke düzenin bozulduğu ve geleceğin öngörülemediği yeni bir aşamaya girecek.

12 / 47

 

6. Yılın başlarında ABD'nin batısında büyük bir deprem olacak.

13 / 47

 

7. İtalya Avrupa'yı büyük bir ekonomik krizin eşiğine getirecek.

14 / 47

 

8. Latin Amerika pek çok farklı açıdan radikal değişikliklere sahne olacak.

15 / 47

 

9. Vezüv Yanardağı'nda büyük patlamalar olacak.

16 / 47

 

10. 2018 yılı 3. Dünya Savaşı açısından kritik bir öneme sahip olacak.

17 / 47

 

St. Remy'de noter olan babası sayesinde varlıklı bir çocukluk dönemi yaşadı.

18 / 47

 

Michel'in geleceği görme yeteneği ilk önce büyükbabaları Jean de St.Remy ve Pierre de Nostredame tarafından desteklenmişti. Jean ve Pierre aynı zamanda Kral Rene ve oğlunun fizikçileriydiler.

19 / 47

 

Büyükbabası ona, Eski Yunanca'yı, Latince'yi ve İbranice'yi, matematik ve simya bilimini de öğretmişti. Jean, torununa hemen her konuda ders veriyordu; klasik edebiyat, tarih, tıp, astroloji ve şifalı otlarla tedavi.

20 / 47

 

Nostradamus ilk defa Hıristiyan dünyasında yasaklanan sanat ve bilimin tadını Yahudi Kabbalah'ını ve Simya'yı öğrenerek almış oluyordu.

21 / 47

 

1522'de Montpellier Üniversitesi'ne tıp okumaya gitti. On dokuz yaşındaki bu öğrenci dedelerinden aldığı eğitimle ve okulda öğrendikleriyle çok başarılı bir doktorluk kariyeri yaptı. Doktorluktaki ününün pekişmesi ise, şarbon hastalığı salgınında kan akıtarak tedavi yapmak yerine, hastalarını temiz hava, su ve bitkilerle tedavi etmesi olmuştu.

22 / 47

 

1531'de soylu bir ailenin kızıyla evlendi. Bu evlilikten iki çocuğu oldu.

23 / 47

 

Yine bir salgın için geldiği Aix şehrinde tekrar evlendi. Bu evlilikten altı çocuğu oldu. Anne Ponsard adlı ikinci eşiyle oturduğu ev günümüzde Nostradamus Müzesi olarak bilinir. 1546-47 yıllarında başgösteren veba salgınları sırasında hazırladığı özel tedavi yöntemleri ve ilaçlarla ün yaptı.

24 / 47

 

Geceleri herkes yattıktan sonra o, sabahlara kadar üst kattaki odasında çalışırdı. Titrek mum ışığında astronomik takvimlere danışır, burçların rotasını çıkartırdı.

25 / 47

 

Nostradamus geleceği görmeye başladıkça, bunları başkalarıyla paylaşmak için büyük bir istek duymaya başlar ve 1550'de ilk almanağını yazar. Bu kitapta on iki tane manzum dörtlük bulunuyordu. Her bir dörtlük gelecek yılın bir ayı ile ilgili genel bir kehanet içeriyordu.

26 / 47

 

Ünü giderek yayılan Nostradamus, Kraliçe Catherine de Médicis'nin astrologlarından biri haline geldi. 1564'te Catherine de Médicis onu saraya daimi kalmak üzere çağırdı ve kral IX. Charles'ın hekimi ve danışmanı olarak ilan etti.

27 / 47

 

1781'de kehanetlerinden dolayı Kilise tarafından aforoz edildi.

28 / 47

 

Gut hastalığına yakalanan Nostradamus, 2 Temmuz 1566'da Franciscan Manastırında öldü. Ölmeden bir gece evvel yanına kimseyi sokmadı ve soranlara "Bu son gecem, beni yalnız bırakın, zira sabaha ölmüş olacağım." diyerek son kehanetinde bulundu.

29 / 47

 

Dul eşi Anne, eşinin son isteğini yerine getirtti ve tabutunu dik biçimde Cordeliers de Salon kilisesinin duvarına gömdürttü. Böylece hiçkimse mezarının üzerine basmayacaktı. Ayrıca şu sözleri de Latince olarak, tabutunu örten 2.5 m boyundaki mermer duvara yazdırttı:

30 / 47

 

"Burada bütün ölümlülerden farklı olarak, yıldızların etkisiyle geleceği gören kalemiyle olayları kaydetmeye layık bulunmuş meşhur Michel Nostradamus yatıyor. Altmış iki yıl, altı ay, yedi gün yaşadı. 1566'da öldü. Gelecek nesiller onun istirahatını bozmasınlar. Anne Posart Gamelle eşine gerçek mutluluklar diler."

31 / 47

 

Nostradamus'un kitaplarındaki kehanetleri açık ve seçik olmayan, yorum gerektiren sembolik ifadelerden oluşmaktadır.

32 / 47

 

Mehdi 2016 ile 2020 arasında Asya'da çıkacak. Nostradamus, Ortadoğu kökenli bir Mehdi'nin Asya'da belireceğini ve onun gelişiyle, Dünya'nın 2016-2020 yılları arasında Altın Çağ'a gireceğini söylüyor.

33 / 47

 

2020 Yılında, atomik bir saldırı sonucunda Roma'da taş üzerinde taş kalmaması.

34 / 47

 

2025'e kadar Dünya'nın ekseni değişecek. New York'lu şifre çözücü Peter Lorie, 'gelecek mühendisi' olarak tanımladığı Nostradamus'un dörtlüklerinden hareketle 2025 yılına kadar sadece depremlerden değil dünyanın ekseninin değişimine neden olacak sismik aktivitelerden bahsediyor.

35 / 47

 

2025'e kadar Dünya'nın ekseni değişecek. New York'lu şifre çözücü Peter Lorie, 'gelecek mühendisi' olarak tanımladığı Nostradamus'un dörtlüklerinden hareketle 2025 yılına kadar sadece depremlerden değil dünyanın ekseninin değişimine neden olacak sismik aktivitelerden bahsediyor.

36 / 47

 

2050 Yılında, iki Almanya'nın birleşmesi ve Yerküre üzerinde 57 yıl süreyle barışın hakim olması. Ayrıca, Nostradamus'un büyük bir kahin olarak tanınıp herkesçe kabul edilmesi.

37 / 47

 

2076 Yılında, bir ihtimal, Avrupa ile Asya / Afrika ülkeleri arasındaki 4. Dünya Savaşı'nın çıkması. Savaşın 25 yıl sürmesi ve bitiminde yarı yarıya çöle dönmüş bir dünya bırakması.

38 / 47

 

2106 Yılında, 4. Dünya Savaşı'nın sona ermesi ve 1000 yıllık barış döneminin başlaması. Bugün için düşünülmesi bile zor olan olağanüstü buluş ve gelişmelerin ortaya çıkması. Yüksek bir yaşam düzeyi.

39 / 47

 

3750 Yılında, yeni bir savaş ve o güne değin yaşanmamış ölçüde bir korku dalgası.

40 / 47

 

3797 Yılında, son günün gelip çatması ve yeryüzü ile gökyüzünün yepyeni bir çevreye bürünmesi. İnsanoğlunun ölümsüzlüğe erişmesi. Her türlü kötülüğün, bir daha geri gelmemek üzere saf dışı edilmesi ve ölümün ölümsüzlüğe dönüşmesi.

41 / 47

 

Kuzey İtalya, Londra ve İngiltere'nin önemli bir bölümü dev depremlerle sarsılacak hatta Britanya Adası'nın bir bölümü denize batacak.

42 / 47

 

Çok ünlü bir Rock şarkıcısı bir uçak kazasında yaşamını yitirecek. Los Angeles, San Francisco veya Seattle'de büyük bir deprem ya da patlama olacak.

43 / 47

 

Prenses Diana yüzlerce tanığın önünde görünecek ve özel bir mesaj verecek. Nostradamus'un gerçekleşen bazı kehanetleri;

44 / 47

 

Fransız devriminin birçok aşamasını çeşitli dörtlüklerde veren Nostradamus, Kraliçe Marie Antoinette ve Angouleme Düşesi'nin Temple zindanındaki halini şöyle anlatmış: Tutsak kraliçe doğurduğuna bin pişman Görüp görüp kızının gün günden solduğunu Koca zindan inim inim Düşes çığlıklarından

45 / 47

 

1719 Devrimi ve SSCB'nin kuruluşu: Siz savaştan sonra görün o ülkeyi Bir güce ulaşacak en üst düzeyde Yeni bir önder gelecek taşra kökenli O güç dağlar aşacak, inecek denizlere

46 / 47

 

Cumhuriyet'in kuruluşu ve Mısır'ı kaybediş Bütün yasalar değişecek temelden Türkiye de işte böyle bir devrimle Ve Mısır toprağı gidecek elden Para değişecek, para birimi de

47 / 47

 

Çernobil Nükleer Santral kazası: Bir patlama, bir alev yükselecek Doğuda Bir daire içinde çığlıklar, ölüler Gürültü, yalaz yayılacak Rus toprağına Savaş, ateş ve kıtlık, herkes ölümü bekler Angouleme Düşesi.