CHP'DE DİVAN BAŞKANLIĞINA O İSİM GETİRİLDİ!

CHP'DE DİVAN BAŞKANLIĞINA O İSİM GETİRİLDİ!


CHP'DE DİVAN BAŞKANLIĞINA O İSİM GETİRİLDİ!

CHP'de Divan Başkanlığına PM üyesi Hakkı Süha Okay seçildi

CHP'nin 19. Olağanüstü Kurultayı çalışmalarına başladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kurultayı, çoğunluk sağlandığını belirterek  başlattı.

Kılıçdaroğlu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  Divan Başkanlığı için verilen bir önergeyi okudu.
Divan Başkanlığı için önerilen Parti Meclisi (PM) üyesi Hakkı Süha Okay, oy birliği ile seçildi.

Okay, divan üyelerinin de oy birliği ile seçildiği kurultayda,  kendilerini bu göreve layık gören delegelere teşekkür etti.

CHP'nin Kuvayımilliye ruhundan gelen bir parti olduğuna işaret eden  Okay, şöyle konuştu:

"Şimdi yeniden cumhuriyet ve demokrasi için yola çıkmamız gerekiyor.  Bu bize tarihimizin verdiği bir sorumluluktur. Onun gereğini yapmakla yükümlüyüz.  Nasıl demokrasiyi biz getirdik diyorsak, şimdi yeniden demokrasiyi getirmek için  yola çıkacağız. Bir değişiklik olmazsa önümüzde iki seçim var. Önce yerel seçimde  başarıyı yakalamamız lazım. Sonra cumhurbaşkanlığında. Bir an önce dışa dönük  çalışmayı yapmamız gerek. Hem yerel hem de genel seçimde mutlaka kazanacağız. Biz  cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkacağız, başaracağız."

Hakkı Süha Okay, iki gün sürecek kurultaya çalışmalarında başarı  diledi.

Daha sonra Kurultay Tüzük ve Kurultay Yönetmelik Komisyonları  oluşturulması için verilen önergeler okunarak oylandı. Oy birliği ile aynı  isimlerin seçildiği komisyonlar toplantılarına başladı.

Kurultay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasıyla  sürüyor.