UBER ile Taksiler Arasındaki Gerilim Tırmanıyor.

UBER ile taksiler arasındaki gerilim tırmanıyor. UBER'e erişimin engellenmesi için açılan davanın ilk duruşması Çağlayan'da yapılacak. Taksi şoförleri dava öncesi adliyeye çıkarma yaptı


UBER ile Taksiler Arasındaki Gerilim Tırmanıyor.

Çağlayan'da UBER davası!

Taksicilerin, UBER'in yasadışı olarak faaliyet yürütüğü gerekçesiyle, UBER'e erişimin engellenmesine ilişkin 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açtığı davanın ilk duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde yapılacak. Duruşma öncesinde, Taksiciler, sarı şapkalarıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet önündeki Çağlayan meydanında toplandı.

Eyleme CHP Milletvekili Gürsel Tekin de destek verdi. Ellerinde pankart ve bayraklarla adliye önünde bir araya gelen taksiciler UBER'in Türkiye'den çıkmasını istedi. 18 bin taksicinin bu işten ekmek kazandığını dile getiren taksiciler, son zamanlarda çıkan UBER'e yönelik saldırıların ise kendileri tarafından gerçekleşmediğini, bu işin bir algı operasyonu olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan eyleme destek vermek için çok sayıda taksi de adliye önüne geldi. Burada korna çalan taksiciler UBER'i perotesto etti.

 

YOLDAN GEÇEN ARAÇLARA PET ŞİŞE ATILDI

UBER protestosu içeren dövizler taşıyan taksicilere, yoldan geçen taksi sürücüleri de araçlarını durdurup konvoy oluşturarak destek verdi. Bazı taksiciler ise UBER aracı olduğunu tahmin ettikleri  bazı minibüslere pet şişe atarak tepki gösterdi. Protestocu taksicilere meslektaşları engel olmaya çalıştı. 

TAKSİCİLERDEN ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu adliye önünde açıklama yaptı.

Aksu,  Amerikan şirketi UBER'e karşı hukuki bir mücadele içinde olduklarını söyledi. Türkiye'de taksi taşımacılığı faaliyetinin, yasal olarak taksi plakası alan, vergi ödeyen, meslek odalarına üye olan, belediyeye kayıt yaptıran ve çalışma izni bulunan taksi esnafı tarafından yürütüldüğünü belirten Aksu, "Taksicilerin yıllardır korsan taşımacılığa karşı verdiği mücadele herkesin malumudur. UBER'in faaliyetleri, korsan taşımacılığın bir diğer görünüşüdür. Ancak ülkemize verdiği zarar dahil olmak üzere tüm sonuçları aynıdır. Bu durum sadece taksici esnafın değil ülke menfaatini gözeten tüm kesimlerin kaygısı olmalıdır" diye konuştu. 

 

DAVA ERTELENDİ

Takcilerin, UBER’e  karşı açtığı davada, UBER sistemine erişimin engellenmesi, tedbir kararı verilmesi için mahkemeye dilekçe sunuldu.  UBER, taksicilerin iddialarına karşı açıklamalarda bulunmak için süre istedi. Mahkeme, UBER’e 2 hafta süre verilmesine ve duruşmanın  4 Haziran’a ertelenmesine karar verdi