Yerin Altında Bin Kişilik Terör Yuvası


Yerin Altında Bin Kişilik Terör Yuvası

Afrin'de bin teröristi alacak yer altı karargahı bulundu
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarınca başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Afrin ilçesinde yaklaşık bin teröristi barındıracak kapasiteye sahip bir yer altı karargahı ortaya çıkarıldı.


Afrin ilçe merkezinin 18 Mart'ta kontrol altına alınmasının ardından, ilçede sürdürülen arama tarama faaliyetlerinde ÖSO güçleri kırsal bölgede bir yer altı karargahı tespit etti.


AA'nın görüntülediği ve inşası bitme aşamasındaki yer altı karargahı, Afrin'i çevreleyen dağlarda bir ormanlık alanda yer alıyor.


Yerin 10 metre derinliğindeki karargahın üzeri, çam ormanıyla kaplı. 

Yer altı karargahı, ormanın içinde ağaçlar nedeniyle insansız hava araçlarının güçlükle tespit edebileceği giriş çıkışlara sahip.

Zeminden ana girişe inen 8 metre genişlikteki yol, yer altına girdikten sonra yaklaşık 100 metre uzunluğundaki bir tünelle devam ediyor.


Tünelin sonunda dairesel biçimde inşa edilmiş bir lobi çıkıyor. 
Lobiden de farklı yönlere devam eden 4 metre genişlik ve 5 metre yükseklikte 3 büyük koridor daha bulunuyor.
Her bir koridorların uzunluğu 100-120 metre arasında değişiyor.

Koridorların sonunda konferans salonları, onlarca oda, banyo, tuvalet ve acil çıkış noktaları gibi, toplamda yaklaşık bin teröristi aynı anda barındıracak büyüklükte alan dikkati çekiyor. 
Girişten itibaren tüm tünellerin araç geçebilecek genişlik ve yükseklikte yapıldığı görülüyor.