Erdoğan'dan ABD'ye 'Kudüs' Çıkışı


Erdoğan'dan ABD'ye 'Kudüs' Çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması kararı ile ilgili "ABD insanlığın hak, adalet ve hakkaniyet şuuruyla bağdaşmayan bu adımıyla tüm ilgili BM kararlarını, hatta kendi müktesebatını bile ihlal etmiş, uluslararası toplum nezdindeki inandırıcılığına zarar vermiş ve ihtilafın çözümünde arabulucu rolünü kaybetmiştir." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Elçiliği'nin bugün Kudüs'e taşınarak Kudüs'ün ABD tarafından başkent olarak tanınma adımına ilişkin, "Başta ABD olmak üzere Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacaklarmış, ne olarak tanırsanız tanıyın. Kudüs hele hele, Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir. İslam dünyası olarak bunu böyle biliyoruz" dedi. 24 Haziran seçiminin önemine de dikkat çeken Erdoğan, "Ülkemiz ya 16 yıldır sürdürdüğü demokrasi ve kalkınma hamlesini sürdürecek ya da çetin mücadele ile elde ettiği pek çok kazanımı heba olup gidecektir" diye konuştu.
Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile TURKEN Vakfı'nın yemeğine katıldı. Yurtdışı seyahatlerinde Türk vatandaşlarının etkinliklerine katılmaya özen göstermeye çalıştığını söyleyen Erdoğan, yemekte şu mesajları verdi:

ÜLKENİZE DÖNEREK: Çalışmalarınızı tamamladıktan sonra ülkenize dönerek Türkiye'nin kalkınmasına omuz vermenizi bekliyorum. TURKEN öğrencilerinin büyük ve güçlü Türkiye devasına hedefe giden ok gibi kilitlendiklerini biliyorum. İnsan hayal kurabildiği müddetçe vardır. Kimsenin cesaretimizi hırpalamasına müsaade etmeyeceğiz. Başarının anahtarı azim, dirayet ve disiplindir. Dünya hayatı dikensiz gül bahçesi değildir.
GERÇEK İLE SAHTEYİ GÖRDÜK: Uzun yıllar FETÖ'cü alçakların musallat olduğu yurtdışı eğitimde TURKEN çalışmaya başladı. New York ve Londra'daki şubeleri ile gençlerimize sahip çıktı. TURKEN İngiltere, sivil toplum kuruluşları ile samimi münasebet kurarak Müslümanlarla ilişkilerin gelişmesine katkı sağladı. 15 Temmuz ihaneti sonrasında vakfın ilişkilerinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Gerçek dostların ile sahtelerinin ayrıldığı o kritik günlerde İngiltere tam bir dayanışma içinde oldu. Birleşik Krallık hükümeti de sergilediği duruşla pek çok müttefikten farklı konumda yer aldı.
GERÇEK SURATLARINI ORTAYA ÇIKARDI: Batıda dış görünüşü, dili, dini, ten rengi farklı olanın hayat alanı daralıyor. Türkiye'den ülkemize sığınan insanı bağrımıza basarken ekonomik gücü kat be kat fazla yüksek ülkelerin göçmenlerin gettolara toplama kamplarına mahkum etmesi utanç kaynağıdır. Mülteci meselesi yeri geldiğinde insan hakları derdiyle hareket eden pek çok ülkenin makyajını akıtmış gerçek suratları ortaya çıkarmıştır. Demokrasi ülkesi batılı ülkelerin çoğu sınıfta kalmıştır.
İSTEDİĞİNİZ ADIMI ATIN: Yarın(bugün) bir adım atılıyor. Kudüs İsrail'in başkenti olacakmış. Başta ABD olmak üzere Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacaklarmış, ne olarak tanırsanız tanıyın. BM de oylaması yapıldı, 128 ülke tavrını ortaya koydu. Yanınızda derme çatma 7-8 tane adı ülke olan yerleri buldunuz. Yapılan telefon görüşmelerinin haddi hesabı yok, şu kadar para veriyorum oyunu kullan adımları atıldı. İstediğiniz kadar atın. Kudüs hele hele, Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir. İslam dünyası olarak bunu böyle biliyoruz. Birileri gibi petrol, altın, elmas için insanları birbirine kırdırmadık, kırdırmayız. O birileri bunu yaptı. Bir Müslüman kendisi için ne arzu ediyorsa kardeşi için de onu istemekle mükelleftir. Devlet olarak dün olduğu gibi bugün de barışın adaletin tesisi için mücadele veriyoruz.
MANCHESTERLİ İLE HAMALI ARASINDA FARK YOK: Nasıl kültürel ırkçılık ve faşizme karşı çıkıyorsak; DEAŞ, FETÖ, PKK El Kaide gibi eli kanlı terör örgütleri ile mücadele edeceğiz. Bu insanlık düşmanlarının tamamını lanetliyoruz. DEAŞ'lı alçakların katlettiği Manchesterli Parisli kardeşlerimiz ile Esed rejimin katlettiği Humuslu, Hamalı kardeşlerimiz arasında fark yoktur. Terör bahanesi ile Müslümanların terörist etiketi ile yaftalanmasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Türkiye'nin mücadelesi ezilenlerin ve ötekileştirilenlerin mücadelesidir. Filistin'in Arakanlıların, Afrikalıların, Türkistanlıların mazlum Asya halklarının mücadelesidir. FETÖ'cü ve bölücü alçakların iftiralarına boyun eğmeden propagandalarını boşa çıkarmanızı istiyorum. Hele hele bu proje terör örgütlerini meydana çıkarmalısınız.
YA KALKINMA SÜRECEK YA HEBA OLACAK: 24 Haziran seçimi öncesi sizlerden yoğun gayret bekliyorum. 24 Haziran Türkiye için kırılma noktasıdır. Yurtdışında oy kullanma 7 Haziran'da başlayacak. Türkiye'nin 2023, 2053, 2071 vizyonu da oylanacaktır. Seçim sonucuna göre ülkemiz ya 16 yıldır sürdürdüğü demokrasi ve kalkınma hamlesini sürdürecek ya da çetin mücadele ile elde ettiği pek çok kazanımı heba olup gidecektir. Bu hassasiyetle yaklaşmanızı istiyorum. Tercihlerin güçlü ve büyük Türkiye'den yana olacağına inanıyorum.

YEMEKTEN NOTLAR
Kur'an tilavetiyle başlayan akşam yemeğinde öğrenciler tarafından hazırlanan tanıtım filmi gösterildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşmasının ardından TURKEN Vakfı İngiltere Başkanı Hakan Camuz tarafından hediye takdim edildi.
Program sunucusu daha sonra bugünün Anneler Günü olduğunu anımsatarak Emine Erdoğan'ı kürsüye davet etti. Emine Erdoğan'a bir öğrenci tarafından çiçek takdim edildi.
Aile fotoğrafı çekiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hep söylenir ama biz de söyleyeceğiz, tabi senede bir gün anneler günü hakikaten pek dile de gönüle de hoş gelmiyor. Çünkü bizim değerlerimizde, her gün anneler günü. Sevgili Peygamberimiz biliyorsunuz 'Cennet annelerin ayakları altındadır' buyuruyor, babaların ayakları altındadır demiyor. Onun için annelerin ayaklarının altı koklanasıdır. Ben tavsiye ediyorum, bu akşam gidince annelerinizin ayaklarının altını koklayın, orada cennet kokusu var." dedi.

Yemeğe Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile TRT Genel Müdürü İbrahim Eren de katıldı.
Yemekte, bir dönem Türkiye'de de görev yapan teknik direktör Gordon Milne de yer aldı.