Meteorolojiden Kritik Uyarı!


Meteorolojiden Kritik Uyarı!

6 Aralık Perşembe günü dışarı çıkacaklara Meteoroloji'den kritik uyarı geldi. Havaların ılıman seyretmesinin ardından başlayan soğuk hava tekrar etkili olmaya başladı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde başlayan ve etkili olan kar yağışı bir çok yeri beyaz örtüye bürüdü. Meteoroloji'nin sitesindeki son dakika tahminlerine göre bugünden itibaren yurdun büyük kesiminde kar yağışları etkili olacak. İstanbul'da da bugün sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlar "Kar ne zaman yağacak" sorusuna cevap arıyor. Salı günü akşam saatlerinde başlayan yağış İstanbul'da etkili olmaya devam ederken, trafikteki sürücüler de yağışta dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıldı. Peki bugün hava durumu nasıl olacak? İşte il il tüm yurtta hava durumu raporları ve detaylar


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ, Malatya, Şırnak, Hakkari, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Eskişehir, Konya, Çankırı ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevreleri ile Bursa'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2),Mersin'in iç kesimleri ile Adana'nın batı ilçelerinde çok kuvvetli (21-75 kg/m2),Mersin merkez ve kıyı ilçelerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) olacağı tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
ÇOK KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Mersin'in iç kesimleri ile Adana'nın batı ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2),Mersin merkez ve kıyı ilçelerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yağışların; Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevreleri ile Bursa'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir..
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor

ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK?
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu, yüksekleri akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden sonra yer yer kar yağışlı.

İZMİR'DE HAVA NASIL OLACAK?
Parçalı ve çok bulutlu