AK Parti'nin 14 Adayı Açıklanıyor!


AK Parti'nin 14 Adayı Açıklanıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan, bugün 14 ilin daha başkan adayını açıklayacak.

Konuşmasından satır başları:

Tüm kadınların 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü tebrik ediyorum. Kadınlarımız, AK Parti iktidarları döneminde siyasetten ekonomiye, sağlığa kadar tarihi kazanımlar elde etmişlerdir. 

Geçtiğimiz hafta oldukça uzun ve yoğun Güney Amerika ziyaret programı gerçekleştirdik. İlk olarak G20 Liderler Zirvesi'nin 13.'süne katıldık. Oldukça kapsamlı bir gündemde toplanan zirvede her şeyi konuştuk. Oturumlarda ülkemiz adına söz olarak tüm hususlardaki yaklaşımlarımızı liderlere söyledik. Heyetlerarası görüşmeler yaptık. Yaptığımız basın toplantısıyla zirveyle ilgili görüşmelerimizi de medyayla paylaştık. Oradan Paraguay'a geçtik. Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirme kararı aldık. Oradan da Venezuela'ya geçtik. Burada Sayın Maduro ile beraber her iki ülkenin iş adamlarıyla bir araya geldik. Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde geniş temsilcilik ağı kurduk. 

"Adayları belirlerken çok dikkat ediyoruz"

Gece saat 02.00'de eve döndük. Arkadaşlarımız bizden sonra da çalıştılar çünkü bu işi ince ince dokumamız gerekiyor. İstihbarat çalışmalarına, GBT'lerine kadar bakıldı. Adayları belirlerken çok dikkat ediyoruz. Her seçim döneminde sokaklarımızın her yeri parti bayraklarıyla, afişlerle donatılır. Biz bununla ilgili bir düzenleme yaptık ama kimse buna riayet etmiyor. Tamamen partilerin ve adayların görünürlüğünü sağlamaya yönelik bu davranış, güç gösterisi olarak devam etti. Günümüzde buna ihtiyaç yok. Bunu tabi ilkel buluyoruz artık. Hava açık reklamcılığı, internet mecrası partilere çok geniş imkanlar sunuyor. AK Parti olarak 31 Mart seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini terk ediyoruz. AK Parti siyasetin dijital boyutunda da öncü konumundadır. Madem sosyal medya algıları gerçeklerin önüne geçebiliyor bizim bu mecrayı hakikatlerle doldurmamız gerekiyor. Mesela şu an partimizin Twitter hesabının takipçisi, şahsımın 13.5 milyona yaklaştı. Dünyada bu bakımdan ilk sıralarda yer alıyoruz. Facebook'taki takipçi sayımız 9 milyonu buldu. Burada paylaştığımız bir fotoğraf 12 milyon görüntüleme sayısına ulaştı. Bize düşen kendimizi bu dünyada en güzel şekilde ifade etmektir. 

İşte 14 aday

Bugüne kadar 60 büyükşehir ve il belediye başkan adayımızı açıkladık. Bugün 14 adayımızı daha açıklıyoruz.

Ağrı- Savcı Sayan

Aksaray- Evren Dinçer

Bilecik- Nihat Can

Erzincan- Cemalettin Başsoy

Edirne- Koray Uymaz

 Iğdır- Adil Aşırım

Isparta- Şükrü Başdeğirmen

Kars- Ensar Erdoğdu

Kırşehir- Yaşar Bahçeci

Kütahya- Ahmet Sami Kutlu

Siirt- Ali İlbaş

Tunceli- Gökhan Arasan 

Van- Necdet Takva

Zonguldak- Ömer Selim Alan

Teşkilatlara uyarı

Şu anda bir Cumhur İttifakımız var bunu gölgelemeyecek şekilde çalışmalarımza devam edeceğiz. Gerek Bahçeli, gerek ben, partiden arkadaşlarımız onlar da hazırlık yapıyorlar. Kalan bazı yerleri de liderler olarak bir araya gelip nihai kararımızı vereceğim. Ama benim teşkilatımdan isteğim bu ittifaka kimse gölge düşürmeye kalkışmasın. Herkes kendine göre bir şey uydurmaya kalkarsa bunun adı kakafoni olur.