İşte O Anlar!


İşte O Anlar!

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirleme kapsamındaki ilk toplantısı başladı. Bu yıl ilk kez görüşmelere asgari ücretle geçinen bir işçi de katılırken, görüşmeler öncesi Türk-İş sendika merkezinde simitle kahvaltı yaparak bir basın toplantısı yaptı

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde başladı.

Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'ndaki toplantıda, işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Türk-İş heyetinin başkanlığını Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TİSK heyetinin başkanlığını ise Genel Sekreter Akansel Koç yapıyor.

Toplantıya bu sene ilk kez Asgari Ücret Tespit Komisyonuna asgari ücret alan işçileri temsilen katılacak olan, Yalova Üniversitesi özel güvenlik görevlisi Gülden Görmez de katıldı.
Asgari ücret görüşmelerinde bir ilk Atalay, Görmez'e simit ikram etti.