"Operasyon Hazırlıkları Büyük Ölçüde Tamam"


Fırat'ın doğusundaki teröristlere yönelik düzenlenecek operasyonun hazırlıklarının büyük ölçüde tamamlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok yakında Suriye topraklarındaki terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için harekete geçeceğiz. Bu müdahalemize engel olmaya çalışan başka teröristler de olursa elbette onların da hakkından gelmek boynumuzun borcudur" dedi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

31 Mart Mahalli Seçimleri öncesinde TBMM'yi büyük bir gündem bekliyor. Milletimizin beklediği kanunların çıkarılmasında size çok büyük görev düşüyor. Milletimizin beklentilerini karşılayacak bir Meclis, milli iradenin temsilcisi olacaktır. Her yerde olduğu gibi Meclis'te de saflar netleşmiştir. 

Şu ana kadar adaylarını açıklamadığımız 6 il kaldı. İlçelerde de büyükşehirlerin bir kısmında da ilçe adayları bizzat biz açıklayacağız. Kimse kalkıp 'ben' diye hareket etmesin. Burada 'biz' var. Herkes buna uysun. Cumhur İttifakı inşallah 31 Mart akşamı bu yoldan zaferle çıkacaktır.

Bolton çok ciddi bir yanlış yapmıştır

Kahraman askerlerimiz tarafından söndürülen DEAŞ balonu sayesinde, Suriye hızla bu beladan kurtulma sürecine girdi. Ancak, Bolton'un İsrail'den verdiği mesajı bizim kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değildir. Hiçbir zaman PKK/YPG benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Teröre yeni bir tarif mi geliştirdiniz? Bolton çok ciddi bir yanlış yapmıştır.

Operasyon hazırlıkları büyük ölçüde tamam

Trump'a terör örgütü ile yürüttükleri ortaklıktan duyduğumuz memnuniyetsizliği açık bir dille ifade ettim. Harekat için hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Çok yakında Suriye topraklarındaki terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için harekete geçeceğiz. Bu müdahalemize engel olmaya çalışan başka teröristler de olursa elbette onların da hakkından gelmek boynumuzun borcudur.

Suriye'de, Türkiye'nin Kürtleri hedef aldığı yalanı en alçak, onursuz, en çirkin, en bayağı iftiradır. Teröristten başka hangi Kürt öldürüldü? Teröristin kimliğine bakmıyoruz. Sadece elindeki silahı kime yönelttiğine, döktüğü kana bakarak teröristi halktan ayırt ediyoruz.

Fransa'da sarı yeleklilerin içlerinde PKK var. Acaba bunu incelediler mi araştırdılar mı? Biz buradan biliyoruz. Yarın diğer ülkelerde de aynısı olacak.