Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!


Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

'2018 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri' töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarının ardından ödülleri sahiplerine verdi



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Rahmetli Menderes müzikte de yasakları kaldırarak milletin adamının olduğunu göstermiştir.

Ödül vereceğimiz sanat kurumunun başına emin Ongan’ın eklenmiş olmasını refa örneği olarak adlandırıyorum. Ara güler, gerçek bir beyfendiydi. Ara Güler sadece foto muhabiri olduğunu söylerdi. Geride bıraktığı arşivi ve müzesi vefatından sonra da Ara Güler'in sanatını yaşatacaktır.

Uluslararası alanda bayrağımızı temsil eden kültür sanat insanlarının her birini tebrik ediyorum

Bir toplumda sanat ve edebiyat felç olmuşsa ortak değerlerin yaratılması zordur. Gelişmiş bir mimari anlayışı yoksa özgün kimlik yansıtması beklenemez.

Kültür sanata önem veren devletler tarihin sayfalarında kadim bir medeniyet olarak kaydedilme şerefine nail oluyor.

Sadece maddi varlıklarla hüküm süren toplumlar tarihte kalıcı izler bırakmadı. Coğrafyamızın birikimini değere dönüştüren insanı merkeze alan sanat eserleri yeryüzündeki varlığımızı daha da anlamlı kılmıştır. Bize düşen görev devraldığımız medeniyet hazinesine yaraşır şekilde davranmak.

Milletler için bazen diplomasi ve ekonomik güçle sağlanamayan başarılar bir müzik eseriyle sağlanmaktadır. Kültür ve sanatın etkileme gücü geçmiş zamanlarla kıyaslanmayacak hale gelmiştir.

Geçtiğimiz 16 yıla baktığımda kültür ve sanat alanında yeteri kadar mesafe kat edememiş olmaktan hayıflanıyorum. Kültür ve sanatı önemli bir beka meselesi olarak görüyorum.

Özel Ödül Alanlar

Büyük ödüllerin bu yılki sahipleri “Emin Ongan Üsküdar Mûsikî Cemiyeti” ile “Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi (AGAVAM) Ara Güler Müzesi” oldu.