Bornova’da İçleri Isıtan İkram


Bornova’da İçleri Isıtan İkram

Bornova Belediyesi, sabahın erken saatlerinde işe ve okula gitme telaşı yaşayan İzmirlileri Metro’nun Bornova İstasyonu’nda sıcak çorbayla karşılıyor. Kış boyunca hafta içi hergün 06:30 - 08:30 saatleri arasında vatandaşlara çorba ikram ediliyor. Başkan Olgun Atila da sabah saatlerinde sıcaklığın -5 dereceye düştüğü günde Bornova Metro İstasyonu önündeydi

Bornova Belediyesi, soğuk kış günlerinde çorba dağıtımı yapıyor. İlçenin en haraketli noktalarından olan Metro’nun Bornova İstasyonu önünde hafta içi hergün 06:30 - 08:30 saatleri arasında çorba ikram ediliyor. İşe ve okula yetişme telaşındaki İzmirlilerin içi pratik bir şekilde kısa sürede hazırlanan sıcak çorbalarla ısınıyor. Vatandaşlar domates, mercimek ve ezogelin olmak üzere ikram aracındaki hazır çorba çeşitlerinden dilediğini seçip içebiliyor.

Bornova Belediyesi’nin sıcak çorba ikramı her yıl Aralık, Ocak ve Şubat olmak üzere 3 ay sürüyor. Hatfa içi hergün ortalama 600 kişiye çorba dağıtılıyor. 3 aylık sürede yaklaşık 40 bin bardak çorba ikram ediliyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da havaların iyice soğuduğu, sabah saatlerinde sıcaklığın -5 dereceye düştüğü günde Bornova Metro İstasyonu önündeydi. Vatandaşlara çorba ikram edip, sohbet eden Başkan Atila, “Soğuk havalarda sıcak çorbayla hemşehrilerimiz içini ısıttığımız uygulamamızı bu yıl da sürdürüyoruz.” dedi.