Korkutan Uyarı!


Korkutan Uyarı!

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, son dönemde artan köpek saldırılarının daha da fazlalaşabileceği yönünde uyardı. Tanrıverdi, artan köpek saldırılarının nedenini ve yapılması gerekenler anlattı

 
Son zamanlarda başıboş sokak köpekleri tarafından gerçekleştirilen ölümlü ve yaralanmalı saldırı haberlerindeki artış dkikat çekiyor.

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, son dönemde artan köpek saldırılarına ilişkin 'Kış aylarında olduğumuz için bu hayvanlar gıda temininde zorluk çekiyorlar, bu da saldırıların artmasına neden oluyor' dedi.
Sokak hayvanlarının korunması ve doğal ortamlarına bırakılmasına ilişkin yasal düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini belirten Tanrıverdi, belediyeler bünyesinde bulunan mevcut barınakların yetersiz olduğunu ve sistematik yapıya sahip olmadıklarını söyledi.

"SALDIRILAR YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDEBİLİR"
Alınan habere göre, Kayseri'de geçen hafta köpek saldırısı sonucu 1 gencin hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen köpek saldırılarını değerlendiren Tanrıverdi, "Belediyelerdeki veteriner hekimlerimiz, bu hayvanları 3-4 gün misafir ettikten sonra yeniden hayvanları aldıkları ortama salma zorunluluğundan dolayı saldırı olayları artıyor. Bunların önlemleri alınmadığı takdirde bu saldırılar yoğun bir şekilde devam edebilir" dedi.

BARINAK ŞARTI
Tanrıverdi'nin işaret ettiği kanunda, "Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır" maddesi bulunuyor.

Acil yapılması gerekenlere ilişkin ise Tanrıverdi, "5199 sayılı kanunda düzenlemeye gidilmesi gerekiyor. Yaralı, hamile, hasta ve sakat olan hayvanların, yasa ile yasaklanan ve tehlike arz eden pitbull gibi ırkların doğal ortamlarının mevcudiyetini korumak şartıyla belediyeler tarafından bir barınakta tutulmaları acilen gerekmekte. Yoksa bunun önlemini hiçbir şekilde alamayız" diye konuştu.