Twitter Hesabından Duyurdu!


Twitter Hesabından Duyurdu!

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) satın almaya yönelik anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Rus basınında ayrıca anlaşmanın 12 adet Bayraktar TB2 alımını kapsadığı da yer aldı

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko resmi Twitter ve Facebook hesabından, Türkiye ile Bayraktar TB2 İHA satın almaya yönelik bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.
Alınan habere göre hem Twitter hem Facebook üzerinden yaptığı açıklamada Bayraktar TB2'nin yüksek teknolojisinden övgüyle bahseden ve Bayraktar'ın hedefleri imha ettiği bir videoyu paylaşan Poroşenko, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile anlaştığımız gibi, Ukrayna ordusu için Bayraktar TB2 adlı Türk drone'nun alımı konusunda bir anlaşma imzalandı. Bu operasyonel ve taktik düzeydeki bu yepyeni İHA'lar yüksek teknolojik özellikli olmasının yanı sıra zırhlı araçları ve güçlendirilmiş mevzilerle denizdeki hedefleri vurmaya yönelik modern yüksek hassasiyetli füzelerle donatılabiliyor" dedi.
Poroşenko kaç adet İHA alındığına dair bir bilgi paylaşmazken, savunma sanayiinin önde gelen dünyaca ünlü haber siteleri, Ukrayna'nın Türkiye'den 6 adet bazı Rus siteleri ise 12 adet İHA için anlaşma imzalandığını belirtti.