Avrupa’daki inlerine de girilecek

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı AB ile ortak operasyonların önü açılıyor.


Avrupa’daki inlerine de girilecek

Yeni düzenlemelerle, Avrupa’ya kaçan FETÖ’cülerin iadesi için düğmeye basıldı. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu AB ülkeleri ile ortak terör operasyonlarının yapılması açısından büyük önem taşıyor. Özellikle Avrupa ülkelerine kaçan Fetullahçı terör örgütü üyelerine yönelik ortak operasyonların önü açılacak.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı bu hafta Adalet Komisyonu’nda görüşülecek. Tasarı AB süreci açısından büyük önem taşıyor. Tasarının gerekçesinde “Ülkemizle ilgili olarak devam etmekte olan Avrupa Birliği tam üyelik sürecinde, müzakere fasıllarından dördü, doğrudan kişisel verilerle ilgilidir. Bu fasıllarla ilgili sürecin ilerleyebilmesi için ülkemizde kişisel verilerin korunmasına ilişkin temel bir kanunun yürürlüğe girmesi gerekmektedir. Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilgili olarak hazırladığı ilerleme raporlarında Türkiye’de veri koruma alanındaki kanuni boşluğa işaret edilmektedir” deniliyor.

Tasarının gerekçesinde “EUROPOL ile ülkemiz güvenlik birimleri arasında operasyonel işbirliği anlaşması yapılamamakta ve elektronik bilgi değişimi gerçekleştirilememektedir. Bu sebeple değişikliğe gerek duyulmaktadır” ifadelerine yer verildi.