Törene Damga Vuran Sözler!


Törene Damga Vuran Sözler!

Türk futbolu ve Fenerbahçe'nin efsanevi isimlerinden ''Sinyor'' lakaplı Can Bartu için Ülker Stadyumu'nda tören düzenlendi. Can Bartu'nun kızı Gülfer'le Volkan Demirel'in sözleri törene damga vurdu


Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Can Bartu (83) hayatını kaybetti. Fenerbahçe Kulübü de Can Bartu için bugün saat 10.30'da statta tüm taraftarlara ve halka açık bir tören düzenledi. Ülker Stadı'nda düzenlenen törene Can Bartu'nun kızı Gülfer Arığ'ın sözleri damga vurdu.

''Derbide; Mehmetçik Basri, Lefter gibi layık olun bu taraftara''
Törende Can Bartu'nun kızı Gülfer Arığ bir konuşma yaptı. Gülfer Arığ; “Fenerbahçe ve Türk sporcu için büyük bir kayıp. Can Bartu gibi özel bir isimle Fenerbahçe'yi yaşamak, Fenerbahçe camiasını dinlemek benim için büyük bir bir olay oldu. Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan bir efsaneyi tanımanın gururunu her zaman yaşadım. Bıraktığı hatıralar sonsuza kadar benle kalacak. Son olarak futbol takımına dönerek, lütfen yarınki derbiden Mehmetçik Basri, Lefter ve Can gibi bu taraftarlara layık olun" dedi. 

Gözleri doldu ağlamaklı oldu
Can Bartu'nın kızı Gülfer Arığ'ın yaptığı konuşma statta bulunan taraftarlardan tarafından büyük bir alkış aldı. Can Bartu'nın kızı Gülfer, konuştuğu esnada gözleri doldu ağlamaklı oldu.

''Sana söz olsun babanın son yolculuğunda elimizden geleni yapacağız''
Can Bartu için düzenlenen törende konuşan Fenerbahçe Kaptanı Volkan Demirel, Can Bartu'yu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Hepimiz üzgünüz. Basketbol, futbolda Türkiye'yi temsil etmiş büyük bir ağabeyimizi kaybettik. Can ağabeyimizin Türk futbol tarihinde özel bir yeri var. Fenerbahçe var olduğu süre de var olacak. Çubuklu için yaşayanlar asla ölmezler. Can Ağabey'i her zaman yaşatacağız. Can ağabeyden aldığımız çubukluyu başımızın üstünde taşıyacağız. Ve sana söz (Can Bartu'nun kızına dönerek) baban için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Ali Koç: Hepimizin başı sağolsun
Bugün hep beraber buradayız. Bu üzüntülü günümüzde bizi yanlız bırakmayan herkese teşekkür eder ve sevgi saygıyla selamlıyorum.

Gençlik ve Spor Bakanımız ve tüm yetkililere teşekkür ederim. Hem aileyi hem de kulübü mektup, faks yoluyla üzüntümüzü paylaşan herkese teşekkür ederim. Örnek kişiliği, zarif duruşu, müthiş zekası, kendine has giyim stili, sıradışı hikayeleri ve tüm temsil ettikleri ile efsane olmuş, adını altın harflerle tarihimize yazdırmış çok büyük bir Fenerbahçeliyi kaybettik. Acımızın tarifi yok. Hem Fenerbahçe'nin hem de Türkiye'nin başı sağolsun. Herkesten daha yerli ve milliydi. Ona duyulan sevgi ve saygıdan dolayı tuttukları takımlardan hariç Can ve Bartu isimleri verildi. Böyle sembol olmuş kaç oyuncu var. Hem futbol hem basketbol formasını giyen ilk ve tek sporcu olmuştur. İyi ki de olmuştur. 4 lig şampiyonluğu yaşayıp, 28 kez milli oldu. 326 kez formamamızı taşıdı. 162 gol kaydetti.