Bakanlık Sinyali Verdi!


Bakanlık Sinyali Verdi!

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele, FETÖ kapsamında ihraç olan personel sayısı, Fırat'ın doğusuna düzenlenmesi beklenen operasyon ve F-35/S-400 konularında gelinen son noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık ayrıca yeni askerlik sisteminde sona gelindiğini ve diğer ilgili bakanlıklarla çalışmaların devam ettiğini duyurdu


Milli Savunma Bakanlığı, birbirinden önemli konularda açıklamalarda bulundu.

Bakanlığın yeni askerlik sisteminden S-400 konusuna, F-35'lerin tesliminden Fırat'ın Doğusuna düzenlenmesi beklenen operasyona kadar birbirinden önemli gelişmelerde yaptığı bilgilendirmeden satırbaşları şöyle:

Yeni Askerlik Sistemi: Sistemle ilgili çalışmalarda sona gelindi. Diğer ilgili bakanlıklarla yürütülen süreç devam ediyor.
S-400 konusu: S-400 füze savunma sistemlerinin Haziran-Temmuz ayında ilk sevkiyatlarının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Sistemin nereye konuşlandırılacağı ile ilgili görüşmeler devam ediyor.
F-35: Süreçte sıkıntılar olduğu malum. Kasım ayında uçakların teslim edilmesini bekliyoruz.
FETÖ ihraçları: TSK'dan, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında 15 Temmuz 2016'dan bu yana 16 bin 540 personel ihraç edildi, 6 bin 154 personel hakkında süreç devam ediyor.
Terörle mücadele: PKK/KCK terör örgütüne karşı yurt içinde ve Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda, 4 Nisan'dan bugüne toplam 154 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, 28 Nisan gecesi ZAP bölgesine düzenlenen hava harekatında 23 terörist etkisiz hale getirildi.
Fırat'ın doğusuna operasyon: Birlikler her anlamda hazır. Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölgeyle ilgili ise ABD ile görüşmeler sürüyor. Şu ana kadar ABD tarafından olumsuz bir görüş alınmadı.