"Her Türlü Darbeyi Reddeceğiz"


Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, "6 Mayıs 2019 Pazartesi günü YSK üzerinden aziz milletimizin iradesine darbe yapılmıştır. Biz her türlü darbeyi reddeceğiz, sessiz kalmayacağız. İkinci bir 28 Şubat darbesidir. Bir kez kazandık bir kez daha kazanacağız. Bu kez sadece belediye başkanlığını değil millet iradesini kazanacağız"" dedi


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor. 

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle; 

"Bugün ilk hür ve adil seçimlerin yapıldığı tarih. Ne acıdır ki biz şafağa hasret bir ülkede bir kez daha karanlık günlerden geçiyoruz. Aziz milletimizin kararının yok sayıldığı ona saygısızlık edildiği günlerden daha büyük bir karanlık var mıdır? 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü YSK üzerinden aziz milletimizin iradesine darbe yapılmıştır. Biz her türlü darbeyi reddedeceğiz, sessiz kalmayacağız. İkinci bir 28 Şubat darbesidir. 28 Şubat'ta sayın Erdoğan yine bir talimatlı bir mahkeme kararıyla belediye başkanlığından uzaklaştırıldı. Dününün mağdurları hak yiyen mağrurlara dönüştüler. O gün nasıl sayın Erdoğan'ın yanında durduysak bugünde hukuksuzluğa karşı sayın Ekrem İmamoğlu'nun yanında duracağız. 6 Mayıs darbesiyle Türkiye'de bir kez daha rejim değişikliği yaşandı. Parti devleti rejimine dönüş yapıldı. Sayın Erdoğan artık tek adam olmakla yetinmeyip tek seçmen olmaya çalışıyor. İstanbul seçimini iptal ettiler. Koca koca damların uydurdukları oy çalma ya da sahte seçmen iddiaları doğru çıkmadı. Aynı zarfa konulup aynı sandığa atılan 4 oyun neden sadece bir tanesi geçersiz? Yaptıkları işin mantığı yok. Demokrasiden otokrasiye dönüş çabalarına karşı Türk milleti çaresiz ve çözümsüz değildir." 

"Mesele artık darbe ile demokrasi arasında tercih yapma meselesidir. Millet iradesinin üzerinde bir irade yoktur. İnanıyorum ki darbenin bir yol ve alışkanlık haline gelmemesi için milletimiz hep birlikte demokrasinin yanında yer alacaktır"  

"Son bir kaç günde yaşadığımız iki olay var. Bir gazeteciye sopalarla ve öldürme kastıyla saldıranların serbest bırakılmaları medeni dünyaya anlatabileceğiniz birşey değildir. Türkiye gazetecilerin tehditle esir edileceği bir ülke olmayacak. Diğer olay ise Sayın Erdoğan'ın manevi kızım dediği Göknür Damat kızımız. Ekrem İmamoğlu'nu deteklediği için bıçaklandı. Kendi manevi kızını koruyup kollayamayan bir adam bu milleti naısl koruyup kollasın. etrafını çevirmiş bir gurbun elinde oyuncak olmuş sayın Erdoğan nerede?" 

"İktidar bölücü örgütün başının 8 yıl aradan sonra bölücü elebaşı Öcalan'ın avukatlarıyla görüşebilir diyor. Küçük ortak bu görüşmeyi normal karşılıyor. bu sadece ideolojik bir savrulma değil Türk milliyetçiğinin gizli hesaplara teslim edilmesidir. Bu defa kapalı kapılar ardından iş çevirmenize izin vermeyeceğiz"

"Bir kez kazandık bir kez daha kazanacağız. Bu kez sadece belediye başkanlığını değil millet iradesini kazanacağız"