TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Açıklama!


TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan  Açıklama!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'teki terör eylemi girişimiyle ilgili "Savcılık el koydu, soruşturma sürüyor. Güvenlik sistemimiz iyi, gerekirse ilave yapılır." açıklamasında bulundu



TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


Boğazından sıkıyor, oradaki güvenlik güçlerimiz etkisiz hale getiriliyor. Soruşturma devam ediyor. Meclis'te güvenlik sistemimiz iyi işliyor. Giriş yaptıkları andan itibaren kendileriyle ilgili bilgiler ilgili birimlerimiz tarafından öğreniliyor. Tekrar geçmiş olsun.


Meclisimiz milletimizin en fazla ziyaret ettiği yerdir. 30 binin üzerinde kişi giriş yapıyor Meclis'imize. Güvenlik anlamında bilgileri de anında tespitine imkan veren bir sistem var. Giriş çıkışlar da kontrol altında. Gerekli toplantılar ve incelemeler yapılıyor.

İçeriye giriş yapan şahıs aranan şahıs. Erkek olan şahısla ilgili bir arama yok. Kadın kişi hakkında ise örgüt üyeliğinden değil başka bir suçtan arama kararı var. Giren kişi hakkında terör örgütüyle ilgili bir istihbari bilgi var ama bir mahkeme kararı yok.


Bilhassa danışman arkadaşlarımızın daha dikkatli olmasını öneririm. Burada Meclisimizin güvenliği söz konusu. Alınan güvenlik tedbirleri de kimseyi rahatsız etmemeli.