"Hep Birlikte İstanbul'u Ayağa Kaldıracağız"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, Lale Karabıyık, Gülizar Biçer Karaca, Seyit Torun, Muharrem Erkek ve Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve bazı belediye başkanları ile İstanbul Bakırköy Pazar Alanı'nda düzenlenen iftara katıldı

İftarın ardından Sunay Akın'ın anlatımı ve Çocuk Kalpler Kumpanyası'nın şarkılarıyla "Uğurlar Olsun Bandırma 100 Yılın Hikayesi" gösterisi gerçekleşti.
Gösterinin ardından Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Kaftancıoğlu sahneye çıktı.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu yaptıkları konuşmada şunları söyledi:

100 yıl önce, tam 100 yıl önce farklı bir Türkiye vardı. 100 yıl önce 16 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurtuluşu için, hepimizin kurtuluşu için ve emperyalizme karşı en ciddi, en tutarlı mücadeleyi vermek için İstanbul’dan Samsun’a doğru yola çıktı ve biz bugün 100 yıl önce yapılan bir hareketi, bir bağımsızlık meşalesini anmak için buraya toplandık. Onların ruhu şad olsun, onları saygıyla anıyoruz.
Ve biz bugün bir demokrasi mücadelesi veriyoruz, bir hak mücadelesi veriyoruz. Hafızalarımız yenilendi, güzel şeyler yapmış atalarımız ve bizler güzel şeyler yapmaya mahkumuz onlara layık olmak için ve güzel şeyleri yapacağız. İstanbul’da da yapacağız, Ekrem İmamoğlu’yla yapacağız.


Ne söyledim? Hak mücadelesi vereceğiz dedim. Milli irade mücadelesi vereceğiz. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” dediler. Eğer milletin iradesi varsa; o iradeyi, elimizden alınan o iradeyi 23 Haziran’da yeniden alacağız. Bu bizim görevimiz, İstanbulluların görevidir. İstanbulluların iradesi katledildi. Ve biz bütün vicdan sahibi İstanbullulara sesleniyoruz, vicdanımızın sesini dinleyeceğiz ve sandığa öyle gideceğiz. Bizim irademize bir saldırı yapılmışsa ve bizim irademiz 7 çete mensubu tarafından elimizden alınmışsa, biz o iradeyi ve o gücü söke söke alacağız.


Bütün İstanbullulara güveniyorum. Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Halk Partisinin adayı olmaktan çoktan çıktı. O artık 16 milyon İstanbullunun adayıdır.
Ve gençler, slogan atıyorsunuz çok güzel. Sizden sadece bir şey bekliyorum sadece bir şey. Komşunuz, yakınınız, akrabanız, dayınız, teyzeniz kim olursa olsun bir kişiyi daha ikna edeceksiniz. 23 Haziran’da bir kişiyi daha ikna edeceksiniz ve beraber sandığa gideceksiniz ve diyeceksiniz ki biz zalimden ve zulümden yana değiliz diyeceksiniz, biz haktan, hukuktan ve adaletten yanayız diyeceksiniz. Elimizden alınan hakkı biz geri istiyoruz diyeceksiniz. Ve elbette ki geri nasıl alacağız? Milletin iradesiyle alacağız. Kimseye kızmayacağız, hiç kimseye. Hiç kimseye kin ve öfke beslemeyeceğiz. Çünkü biz hakkımızı istiyoruz, çünkü biz güzel bir İstanbul istiyoruz. Çünkü biz 16 milyon İstanbullunun kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Ve bunun en güzel adımlarından birisini ve bu yürüyüşü başlatan en güzel insanlardan birisini size emanet ediyorum. Onun adı Ekrem İmamoğlu.


Ekrem İMAMOĞLU- Genel Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız söylenecek her şeyi söyledi, bize vazifelerimizi sıraladı. Bugün çok özel bir akşamda 16 Mayıs’ta Bandırma’nın İstanbul’dan Samsun’a gidişinde buluştuk. Bilgiye doyurdu bizi Sunay Akın çok teşekkür ediyoruz. Sunay Akın’a teşekkür ediyoruz, güzel koromuza, kızlarımıza, gençlere, bütün orkestraya teşekkür ediyoruz. 16 Mayıs’ta buradan ayrılan ve Samsun’a giden Bandırma vapurunda Mustafa Kemal Atatürk’e eşlik eden gençlik vardı, tam bağımsız Türkiye diyen bir ruh vardı, özgürlük ateşi vardı, aynı inançla yol yürüyoruz. 100. yılında aynı inançla yol yürüyoruz. O günün koşullarında çok kötü durumda olan Anadolu’yu, Türkiye’mizin insanını ayağa kaldıran Mustafa Kemal Atatürk ve 19 Mayıs ruhunun 100. yılında biz de hep birlikte İstanbul’u ayağa kaldıracağız. Hep birlikte İstanbul’u ayağa kaldıracağız.


Ve Genel Başkanımızın söylediği gibi 16 milyon insanı kucaklayarak, hiç kimseyi dışarıda bırakmayarak Türkiye’nin demokrasi mücadelesini de hep birlikte vereceğiz. Hem İstanbul’u kazanacağız, hem de demokrasiyi sıkıntıya uğratmayacağız. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi diyoruz. Her şey, her şey çok güzel olacak, her şey çok güzel olacak.