Bedelli Askerlik Bekleyenlere Müjde!


Bedelli Askerlik Bekleyenlere Müjde!

Şu an 31 bin lira olarak hesaplanan ve temmuzda artması beklenen bedelli askerlik ücreti Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından sabitleniyor. MSB, bedelli askerlik ücreti hesaplanırken temmuzdaki katsayı artışını yok sayarak sadece ocak ayındaki memur maaş katsayısına göre ücret belirleyecek

Yeni askerlik sisteminin yürürlüğe girmesinin ardından, bedelli askerlik için ödenecek fiyat belli oldu. Temmuz’da katsayı artışıyla birlikte artması beklenen bedelli ücreti bu yıl için 31 bin liraya sabitleniyor.

Alınan habere göre, bedelli askerlik hakkından yararlanmak isteyenler, memur maaş katsayısının 240 bin ile çarpımı sonucunda bulunan rakamı bedel olarak ödeyecekler. Bugünün rakamıyla 31 bin liraya karşılık gelen bedel, temmuz başında katsayının artmasıyla yükselecekti. Olası katsayı artışına göre, daha yeni sistem uygulanmaya başlamadan 31 bin olan bedelli askerlik ücretinin 33-35 bin lira arasında bir rakama ulaşması bekleniyordu. Ancak Milli Savunma Bakanlığı (MSB) fiyat farkının oluşmasını önlemek için farklı bir uygulamaya yapacak.

MSB, bedelin sadece ocak ayında belirlenen memur maaş kat sayısına endekslenmesine karar verildi. Böylece ilk bedel olarak belirlenen 31 bin lira ocak ayına kadar değişmeyecek. Her yıl bedel, ocak ayındaki katsayıya göre belirlenecek. Böylece her ay iki rakam belirlenmesi ve ikinci 6 ay zam gelmesi nedeniyle fiyat farkı oluşması engellenecek.