Ünlü İş Adamı Gözaltına Alındı!


Ünlü İş Adamı Gözaltına Alındı!

Malta'da yolsuzluk haberlerini gündeme taşıyan muhalif gazeteci Daphne Caruana Galizia, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirmişti. Gazetecinin öldürülmesi ile ilgili olarak Malta'nın önde gelen iş adamı gözaltına alındı

Malta polisi, Gazeteci Daphne Caruana Galizia cinayeti soruşturmasıyla ilgili olarak Çarşamba günü ülkenin önde gelen iş adamlarından birini gözaltına aldığını açıkladı.

Polisin açıklamasına göre ülkenin önde gelen iş adamlarından Yorgen Fenech Akdeniz adasındaki yatında operasyonla gözaltına alındı.
Gözaltı haberi, hükümetin cinayet ile ilgili bir şüpheliye, olayın arkasında kim olduğuna dair yasal kanıtlar sunması halinde af önerebileceğini söylemesinden bir gün sonra geldi.

Şüphelinin af karşılığında Yorgen Fenech'in ismini verdiğini tahmin ediliyor.
İddialara göre Galizia, suikasttan 8 ay önce Dubai'de 17 Black adlı bir şirketin Maltalı yöneticilerle bir bağlantısı olduğunu çözmüştü. Ancak Galizia, şirketin sahibini bulamamıştı.
Habere göre bu gizemli şirketin sahibi gözaltına alınan Yorgen Fenech'ti.

Daphne Caruana Galizia suikastı
17 Ekim 2017'de Mosta kenti yakınlarındaki evinden ayrılmasından kısa süre sonra, Galizia'nın kullandığı araçta patlama meydana gelmişti.
Aynı yıl içinde Galizia'yı sert bir şekilde eleştiren Başbakan Joseph Muscat, saldırıyı kınamıştı.
Malta TV kanalı, Galizia'nın iki hafta önce polise, tehditler aldığı yönünde ihbarda bulunduğunu bildirmişti