Trump'tan Türkiye Açıklaması!


Trump'tan Türkiye Açıklaması!

ABD Başkanı, Türkiye NATO'nun bir parçası olmalı mı sorusuna, "Bu üyeler arasında masaya yatırılmalı" yanıtı verdi

ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'ye yapılan operasyondan sonra Türkiye NATO'nun bir parçası olmalı mı?" sorusuna, "Bu üyeler arasında masaya yatırılmalı" dedi.

Trump açıklamalarının devamında, "Türkiye'yi seviyorum ve Cumhurbaşkanı'yla iyi anlaşıyorum. O, NATO'nun çok iyi bir üyesi ya da olacak" diye konuştu.

Türkiye'nin radikal İslamcı terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir El Bağdadi'nin yaptığı operasyonda ABD'ye çok yardımcı olduğunu belirten Trump, "Türkiye daha iyi olamazdı, daha destekliyici olamazdı" ifadelerini kullandı.

ABD lideri, bir kez daha Türkiye'nin ABD'den silah almak istediğini, ama eski ABD Başkanı Barack Obama bunu engellediği için Ankara'nın Rusya'dan silahları satın aldığını ifade etti.

NATO liderler zirvesi öncesinde açıklamalarda bulunan Trump, Fransa Cumhurbaşkanı'nın The Economist'e yaptığı "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşiyor" açıklamasıyla ilgili olarak, "Macron ile iyi bir ilişkim var ancak bazen söylememesi gereken şeyler söylüyor" dedi.

Trump, Fransa'nın NATO'dan ayrılmasını bir olasılık olarak gördüğünü ifade etti.

İran'daki protestolar
ABD lideri, İran'daki protestolara da değindi. "Şu anda biz konuşurken İran biblerce kişiyi öldürüyor" diyen Trump, "Bence basın gidip orada ne olduğunu görmeli" ifadelerini kullandı.

"Brexit'in bir hayranıyım"
Trump, Britanya'da 12 Aralık'ta yapılacak erken genel seçimlere "bulaşmayacağını" ifade etti. "Brexit'in bir hayranıyım" diyen ABD lideri, Başbakan Boris Johnson'ın "çok liyakatlı" olduğunu dile getirdi. İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn hakkında hiçbir şey bilmediğini ifade eden Trump, seçilirse onunla çalışmakta da zorluk yaşamayacağını söyledi.

Çin ticaret anlaşması açıklaması: Bana bağlı
ABD lideri ülkesiyle Çin arasındaki ilişkilerin şu anda çok iyi bir noktada olduğunu ifade etti. Trump, "Çin ile ticaret anlaşmasının yapılıp yapılmaması benim isteyip istememe bağlı diye konuşurken, anlaşma için 2020'de yapılacak seçimlerin sonrasını beklemenin daha iyi olacağını düşündüğünü ifade etti.