Kritik Açıklama!


Kritik Açıklama!

Çin'in Wuhan kentinde tanımlanamayan virüs dünya çapında paniğe yol açtı. Bulaştığı kişilerde akciğer rahatsızlıklarına yol açan ve şimdiden ABD dahil 3 farklı ülkeye yayılan virüs sebebiyle 9 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili sabah saatlerinde Çin'den yeni açıklamalar da geldi


Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde bir balık pazarında ortaya çıkan virüs hızla yayılıyor.


Ölü sayısı artıyor: Dünyayı alarma geçiren virüs hakkında Çin'den kritik açıklamalar
Virüsün dün ABD'de bir kişide tespit edildiğinin açıklanması ile virüsün Çin dışında görüldüğü ülke sayısı 3'e çıktı.


Söz konusu salgın, 2002-2003 yılları arasında 916 kişinin ölümüne yol açan şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS) salgınına taşıdığı benzerlik nedeniyle endişeye yol açarken hızla yayılması da paniği artırıyor.


Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Pazartesi günü virüsün 218 kişiye bulaştığını, 4 kişinin ise hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği ifade etmişti.

Ancak Çin Ulusal Sağlık Komisyonu bugün sabah saatlerinde yaptıkları açıklamada, virüsün ABD dahil 3 ülkeye yayıldığını, toplamda vaka sayısının 440'ı geçtiğini ve ölü sayısının ise 9'ı bulduğunu açıkladı.


Çinli yetkililer 9 kişiyi öldüren koronavirüsün uyum sağladığını ve mutasyona uğradığını da tespit ettiklerini belirtti.


Çini yetkililer ayrıca aldıkları önlemleri de duyurdu.


Bir sonraki karara kadar kümes hayvanları dahil olmak üzere hiçbir hayvanın Wuhan'a giriş çıkışının yapılmayacağı ifade edilirken, Wuhan halkının zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını evlerinde kalmasını tavsiye etti.