Resmen Duyuruldu!


Resmen Duyuruldu!

Milyonlarca emekli bekliyordu ve bayram ikramiyesi tarihi açıklandı. Emeklilere erken bayram ikramiyesi ve zamlı maaş müjdesi, geldi. En düşük emekli maaşı bin 500 liraya yükseltilirken Ramazan Bayramı öncesi verilecek olan bayram ikramiyesi ise nisan ayında ödenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Ekonomik İstikrar Kalkanı Kovid-19'un etkilerini azaltmayı hedefliyoruz” dedi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Corona virüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında, virüsün etkilerini azaltmak adına alınan ekonomik tedbirleri açıkladı. Erdoğan, açıklanan paketteki imkanlardan istifade edecek firmalara ön şartın istihdam kaybına yol açmamaları olduğunu söyledi.

ERDOĞAN MİLYONLARCA ÇALIŞAN VE EMEKLİYE DE MÜJDEYİ VERDİ

‘Asgari ücret desteğini devam ettireceğiz’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Mevzuatımızdaki esnek ve uzaktan çalışma modellerinin daha etkin hale getirilmesini temin edeceğiz. Kısa Çalışma Ödeneğini devreye alacak, bundan faydalanmak için gereken süreçleri kolaylaştırılacak ve hızlandıracağız. Böylece faaliyetine ara veren iş yerlerindeki işçilere geçici bir gelir desteği verirken, işverenlerin de maliyetini azaltmış olacağız” ifadelerini kullandı.


EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 1500 LİRA

Emeklilere çifte müjde veren Erdoğan “En düşük emekli maaşını 1500 liraya yükseltiyoruz.

BAYRAM İKRAMİYESİ ÖNE ÇEKİLDİ

Emeklilerin bayram ikramiyesini nisan ayı başında ödüyoruz. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık bir kaynak ayırıyoruz. İstihdamdaki sürekliliği temin etmek amacıyla 2 aylık telafi çalışma süresini 4 aya çıkartıyoruz.Tek başına yaşayan 80 yaş üstü yaşlılarımız için sosyal hizmet ve  evde sağlık hizmetlerinden oluşan periyodik takip programını devreye alıyoruz" açıklamasında bulundu.

EMEKLİYE 1000 LİRA BAYRAM İKRAMİYESİ

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları öncesi 1000'er lira ikramiye ödeniyor. Bu sene ikramiyelerin mayıs ve temmuz aylarında ödenmesi bekleniyordu.

EMEKLİYE EVDE MAAŞ

Kamu bankaları 76 yaş üzeri emeklilerin maaş ödemelerini, istelerse evlerinde yapacak. Yine emeklilerimizin maaş promosyon ödemelerinin de, şubelere gitmelerine gerek kalmaksızın, doğrudan hesaplarına yatırılacak.