Erdoğan Gençlere Seslendi!


Erdoğan Gençlere Seslendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs nedeniyle gençlerle videokonferans yöntemiyle buluştu



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlerle buluşmasından satır başları;


19 Mayıs direniş azmini sembolü, hürriyet aşkının nişanesidir, 19 Mayıs cesaretin ilk adımıdır.


Çanakkale’de başlayan, tüm zorluklara rağmen 1. Dünya Savaşı boyunca rağmen asla pes etmeyen bir milletin yeniden dirilişidir.


Böylesi derin manalar içeren bir günün gençlerimize armağan edilmiş olması asla tesadüf değildir. Sadece 19 Mayıs değil, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm safhaları, bu topraklardaki mevcudiyetimizin her safhası örnek alacağınız birer hazinedir.


Bunun önce adil ve hukuka uygun olarak tarihimizi öğrenmeniz gerekiyor, köklerimizle bizi biz yapan tarihimizle ne kadar bir olursak hayatta o kadar güçlü oluruz.


Vatan savunmasın olduğu kadar, ülkenin kalkınmasında daha demokratik seviyelere ulaşmasında da gençlerimiz en ön safta yer alıyor. Gençlerimiz aynı zamanda büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarlarıdır.


Tam 18 yıldır nitelikli genç nesiller yetiştirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz, sizlerin bilhassa siyasette karar veren mekanizmada yer almanıza önem veriyoruz.


Seçilme Yaşını önce 25’e sonra da 18’e indirdik.


Göreve geldiğimizde 76 üniversitemiz varken şu anda 206 üniversitemiz var 81 ilimize dağılmış olarak.

Koronavirüs salgını nedeniyle evlerde kaldığımız bugünlerde gençlik merkezlerimizin faaliyetlerinin tamamını dijital ortama aktardık.


Toplamda 774 öğrenci yurdumuzu sizlerin istifadesine sunduk.


Yatak kapasitesini 182 binden 678 bine çıkardık.


Yine gençlerimize verilen aylık 9 lira olan beslenme yardımını 420 liraya yükselttik. Bugün itibari ile 1 milyon 591 bin gencimizi bu desteklerimizden faydalandırıyoruz.


2002 yılında 206 bin olan faal sporcu sayımız 4 milyon 606 bine ulaştı.


Van ve Adana’da olduğu gibi milletle bağını koparmışların bırakın insanımıza yardım etmeyi, yapılan yardıma bile tahammül gösterememesi gayet normaldir.


Gezi’de esnafın malını mülkünü yağmalayan da aynı zihniyettir.


1970’lerde gençlerimizi birbirine kırdırıp kanları üzerinden siyasi ikbal devşirenler de yine bu güruhtur.


Milletimizin sinir uçlarıyla oynayarak ne yapmaya çalıştıklarının da gayet iyi farkındayız. Siyasete şiddet bulaştırmaya çalışan şehir eşkıyalarına asla göz yummayacağız.


Bu ülkenin gençlerinin arasına kimse nifak tohumları ekemeyecektir. Özellikle sosyal medyada sahte isimler, sahte hesaplar arkasına saklananlara karşı uyanık olmanızı bekliyorum.


Ülkemizin salgınla mücadelesine en büyük katkılardan birini yurtlarımız verdi, yurt dışından gelen vatandaşlarımızın karantinasında yurtlarımız hayati rol oynadı.


Yurtlarımızı bir süre daha aktif olarak kullanmaya devam edeceğiz.


Burs ve kredi ödemelerini bugünden itibaren başlattık, bayrama kadar bu ödemeleri tamamlayacağız.


2019 yılında yetenek taraması sonucunda seçtiğimiz 110 bin öğrencimiz eğitimlerini antrenörlerimiz eşliğinde online yayın üzerinden sürdürüyor.


Bilhassa gençlerimizin bana bir şey olmaz gibi hatalı bir düşünceye kapılmaması önem arz ediyor. Bunun için nerede olursak olalım maske, mesafe, temizlik olarak belirlediğimiz 3 kurala muhakkak riayet edeceğiz. Virüsün bir süre daha bizimle olduğu gerçeğini dikkate alarak hayatımızı buna göre şekillendireceğiz.


Her zaman olduğu gibi salgınla mücadelemizde de bu ülkenin siz gençlerine güveniyorum.