Koronavirüste Son Durum!


Koronavirüste Son Durum!

Brezilya'da dün günlük yeni vaka sayısı 20 bine yaklaştı

Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 4 milyon 999 bini geçerek 5 milyona yaklaştı. Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 328 bin 169'u geçti. 

Dünya Sağlık Örgütü, dün dünya çapında 24 saat içinde rekor sayıda vaka kaydedildiğini açıkladı. 

En fazla vakanın görüldüğü ülke olan ABD'de dün günlük yeni vaka sayısı 23 bin 285 oldu. ABD'de toplam vaka sayısı 1 milyon 551 binken Covid-19 kaynaklı ölümler 93 bini geçti. 

Dünyada en fazla Koronavirüs vakasının kaydedildiği Brezilya'da dün günlük yeni vaka sayısı 20 bine yaklaştı. Brezilya'da toplam 291 binden fazla vaka oldu. 

John Hopkins Üniversitesi verilerine göre, Koronavirüs'e yakalanıp iyileşenlerin sayısı 1 milyon 899 bin oldu. 

Bugün (21 Mayıs 2020) dünyada yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle:

Pakistan'da hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçti
Pakistan Sağlık Bakanlığı ülkede yeni tip Koronavirüs kaynaklı ölümlerin bini geçtiğini açıkladı. Ülkede kaydedilen vaka sayısı 48 bin 91'i geçti. 

Pakistan'da ilk vaka 18 Mart'ta tespit edilmiş, daha sonra ülke genelinde Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkmama kararı uygulanmıştı. Bu ayın başında aşamalı olarak kısıtlamalar kalkmaya başladı. 

Çin'de 2 yeni vaka kaydedildi
Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, dün iki Covid-19 vakası kaydedildiğini ve hiç ölüm yaşanmadığını duyurdu. Ülkede aynı zamanda 31 asemptomatik vaka tespit edildi. Gözlem altında tutulan asemptomatik vaka sayısı toplam 375 oldu.