Başkan Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!


Başkan Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kurban için tüm kurumlarımız hazırlıklarını hazırlamıştır. Tedbirler alındı. Bayram için yolculuğa çıkacak tüm vatandaşlarımıza dikkatli olmalarını hatırlatmak istiyorum.

Milletimizin salgın döneminde istihdam kaybını önlemek ve sosyal destek ihtiyacını karşılamak için çeşitli kalemlerde 26,5 milyar TL karşılıksız nakit ödeme yaptık. İnşallah bundan sonra da 83 milyon vatandaşımızın yanında yer almayı sürdüreceğiz.

Kurban kesim yerlerinde yoğunluk olmaması için 2. ve 3.günü değerlendirelim, kuralları harfiyen uygulayalım.

Corona virüsün salgının devam ettiği şu günlerde gerek kurban keserken gerek bayramlaşırken TMM diye ifade ettiğimiz kurallardan ödün vermeyeceğiz.

Ortaya çıkan tablo Türkiye'nin bölgemizde ve dünyada yaşanan olağanüstü gelişmelere rağmen tarihi bir atılım içinde olduğunu gösteriyor. Tüm zorlukların üstesinden geliyor ve hedeflerimize doğru adım adım ilerliyoruz.

Dayatmayla karşımıza çıkanlara cevabımızı uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru gücümüzle vermekten asla çekinmiyoruz, çekinmeyeceğiz.

En büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir.

Hem sahada hem masada yeni dönemin gereklerine göre mücadelemizi veriyoruz.

AYASOFYA

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması ülkemizin egemenlik haklarını kullanma konusundaki son örneklerinden biridir. Müze tartışmalarının anlamı kalmadı.

Fatih'in 1453 yılında camiye çevirdiği Ayasofya medeniyetimizin zirve sembollerinden biri olan milletimize tüm Müslümanlara hizmet vermeyi sürdürecektir. Müslümanlar dışında Hristiyan alemi de gelip ziyaretlerini yapabilecektir.

Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesi için mücadele eden büyüklerimizi saygıyla yad ediyoruz.

Asırlık hayalleri birer birer gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz. Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasıyla bir milletin adeta yeniden doğuşuna şahitlik ediyoruz. Ayasofya'da içeride ve dışarıda yapacağımız pek çok çalışma var.

Ülkemizde bir kesim yapılan yollara, köprülere, hastanelere, fabrikalara, savunma sanayi projelerine ne tepki veriyorsa Ayasofya da aynısını göstermiştir. Amaç özgüven sahibi büyük ve güçlü Türkiye'nin inşaasının önüne geçmektir.

Demokrasi güçlü muhalefetten güç kazanır, muhalefet demek yapılan her işe karşı çıkmak değildir.

Sürekli yeni projeler ve yeni yatırımlar peşinde koşuyoruz.

Bu bayramda 6. defa emeklilerimize biner TL ikramiyelerini ödüyoruz.